Sneg zavejao Zlatibor u aprilu (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Aprilski sneg iznenadio je mnoge u užičkom kraju, posebno vozače, koji su već zamenili zimske gume letnjim. Putari kažu da su uspeli da rasčite sve putne pravce, da na putevima nema zastoja, niti obustava, ali se apeluje na vozače da budu oprezni u vožnji, posebno na prilazima planinskim centrima.

Jaka kiša tokom noći u višim planinskim predelima ovog dela Srbije prešla je prvo u susnežicu, a potom i u jak sneg koji je padao satima. Formiran je novi snežni pokrivač u visini od 15 centimetara, a nadležne ekipe su tokom noći odmah izašle na teren kako bi rasčistile puteve. Za sada su svi putevi prohodni i nema zastoja, niti obustava u saobraćaju.

Sneg koji je tokom noći padao satima u višim planinskim predelima zapadne Srbije, i zavejao planinske centre, pa ga najviše ima na Zlatiboru, Zlataru i Tari.

Aprilski sneg zavejao Zlatibor (Foto: A.L.)

Putari s mehanizacijom od noćas raščišćavaju puteve. Vozačima koji se kreću na tim pravcima savetuje se dodatni oprez. 

Kakvo nas vreme očekuje narednih dana? 

Krajem dana očekuje se razvedravenje, a sneg se na planinama prema prognozi meteorologa očekuje i sutra, u ponedeljak. Prognostičari najavljuju pre podne pretežno sunčano. Sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno, na istoku Srbije ponegde kratkotrajna kiša, a na planinama kratkotrajan sneg. 

I u utorak u jutarnjim satima mraz i hladno vreme, u toku dana pretežno sunčano i toplije. Najviša dnevna temepratura do 21 stepen.

U sredu, nakon jutarnjeg mraza sunčano i toplo, uz najvišu dnevnu temepraturu do 22 stepena.

A potom nas od 14. aprila očekuje nekoliko sunčanih dana, u jutarnjim satima i dalje mraz i hladnije, a za naredni vikend se najavljuje hladnije uz padavine, na planinama ponovo moguć sneg.

Sneg na Zlatiboru (Foto: A.L.)

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -