Kamp „Zlatibor” je ljubiteljima kampovanja otvorio svoja vrata. Smešten u prijatnom okruženju, nadomak centra Zlatibora, a dovoljno izdvojen od gužve, gostima pruža priliku za uživanje u planinskim pejzažima i odmoru u hladu borova.

Kamp „Zlatibor” se sastoji se od 60 kamp jedinica i više lokacija za šatore, ukupne površine dva hektara.

Posetioci kampa na raspolaganju imaju sve blagodeti Zlatibora, aktivnog odmora, kao i brojnih mogućnosti za dnevne izlete u okolini, uključujući posete Muzeju na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno, Stopića pećini, vodopadu u Gostilju i mnogim drugim atrakcijama.

Ova zlatiborska oaza spremno dočekuje novu sezonu i do sada je ugovoreno ukupno šest organizovanih poseta, kada će na kamp pristići gosti iz “Nethernalnds camper club“-a (NKC), Kamping asocijacije iz Holandije (ACSI), “Senioren camper club“-a, “Caravaning club Slovenia“ (CCS) i drugi.

– Po tradiciji, najveći broj organizovanih grupa u ovaj kamp stiže iz Holandije, Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Interesovanje raste i na nemačkom tržištu, kako u smislu dolaska novih tako i povratka starih gostiju – ističe Momčilo Mihailović, zaposlen u Kampu „Zlatibor“.

Odlični uslovi i kvalitet koji opravdava tri zvezdice kampa razlog su da se gosti uvek iznova vraćaju. Kroz stalna ulaganja, uređenje kamp parcela, izgradnju novih sadržaja i prilagođavanje potrebama turista, kamp se trudi da zadrži titulu jednog od najuređenijih u Srbiji, saopšteno je iz Turističke organizacije „Zlatibor“.

Zlatibor lep u svako godišnje doba, posebno u proleće (Foto: N.T. Arhiva UM)

Kamp „Zlatibor“ kategorisan sa tri zvezdice

Nalazi u jugozapadnoj Srbiji, 230 km od Beograda, 240 km od Podgorice i 185 km od Sarajeva. Smešten je pored magistralnog puta Beograd – Crnogorsko primorje, u blizini Hotela „Zelenkada“, 500 metara od centra turističkog naselja Zlatibor.

Sastoji se od 60 kamp jedinica i više lokacija za šatore, u izuzetno očuvanom prirodnom okruženju površine dva hektara. Kamp je kategorisan sa tri zvezdice.

Kamp poseduje zajedničku prostoriju za boravak gostiju, recepciju, kuhinju sa pratećom opremom, prostor za pranje veša i održavanje higijene, unutrašnje i spoljašnje tuš kabine, letnjikovac, prostor za odlaganje smeća, uređaj za pražnjenje otpadnih voda, kao i prostor za pranje vozila. U kampu je dostupan telefonski priključak i bežični internet. Svaka parcela ima priključke za vodu i struju, a obezbeđen je i dovoljan broj parking mesta. U letnjikovcu je gostima dostupan roštilj sa pratećom opremom.

Pored kamp jedinica, gostima su na raspolaganju i smeštajni deo ukupnog kapaciteta 19 ležaja u devet smeštajnih jedinica (dve sobe sa francuskim ležajem, šest dvokrevetnih sa singl krevetima i jedna trokrevetna), navedeno je na sajtu kampa.

Svi sadržaji su prilagođeni osobama sa posebnim potrebama.

Muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno (Foto: Arhiva Užicemedia)

Pogledajte i druge tekstove iz turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -