2.5 C
Užice
ponedeljak, 27 marta, 2023
Naslovna Ključne reči ZLATIBORSKI OKRUG

Ključna reč: ZLATIBORSKI OKRUG

NATO bombardovanje Užički kraj bio na udaru više puta

Napadi su počeli na današnji dan pre 24 godine, u 78 dana NATO bombardovanja poginulo je oko 2.500 ljudi, naneta ogromna materijalna šteta. Najčešća meta u užičkom kraju bio je vojni aerodrom Ponikve kod Užica koji je 37 puta bombardovan sa preko 700 projektila.

KRIVA REKA „Škola novca za osnovca“

O značaju poslovanja u turizmu, saradnji turističkih poslenika i učenika, unapređenja preduzetništva u školi, razgovaralo se, sa osnovcima u Krivoj Reci, povodom Svetske nedelje novca, a u okviru projekta "Škola novca za osnovca".

BIRAMO HEROJA GODINE „Ko je tvoj heroj?“

Delegacija Evropske unije u Srbiji, treću godinu zaredom organizuje konkurs pod nazivom "Ko je tvoj heroj?", koji se realizuje u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Prošlogodišnja kampanja omogućila je da javnost čuje za herojska dela iz više od 40 gradova Srbije.

CVET JEDNAKOSTI Jani Nikolić, novinarki TV 5

Za televizijski prilog Jane Nikolić, koja je sveukupni pobednik ovogodišnje manifestacije, žiri je naveo da priča o Milošu Zariću, užičkom paraolimpijcu, ukazuje na to da „životni put i sportski uspesi su podstrek za sve gledaoce, posebno onima kojima je namenjen“. A tekst Marije Milanović izdvojio se u odnosu na ostale pošto je uspela da „segment ličnog iskustva uklopi u sadržaj“.

PROLEĆE STIŽE A i lepo vreme

Večeras u 22:24 časa stiže najlepšte godišnje doba, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković". Narednih dana toplo, temeprtura i do 22 stepena.

OSMI MART Borba za ravnopravnost traje

Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine, nastao kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Podaci o 9 ubijenih žena u Srbiji od početka 2023. godine i 27 žena koje su tokom 2022. godine ubijene u femicidu, nimalo ne ohrabruju.

VREME Prolećno, temperatura i do 19 stepeni

Sunčano i toplo očekuje nas tokom dana, tokom popodneva i noći moguća kiša u pojedinim delovima zemlje. Na visokim planinama provejavaće sneg. Toplo, sa sunčanim intervalima i narednih dana ove nedelje.

BESPOVRATNA SREDSTVA Startuj svoju ideju!

Inovacioni biznis centar Zlatibor raspisao je javni poziv za konkurs putem koga nezaposlena lica mogu dobiti bespovratna sredstva za otpočinjanje biznisa, a predviđen je iznos od 300.000,00 do 600.000,00 dinara.

MEĐUNARODNA AKCIJA Kontrole saobraćaja

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država posebnu pažnju će usmeriti na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima. Zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa prošle godine sankcionisano je 195.226 učesnika u saobraćaju, a zbog nepropisnog prevoženja dece 2.574 osobe.

SNEG U FEBRUARU Kao da je tek počela zima

U užičkom kraju sneg koji je juče počeo da pada napravio je pravu pometnju. Na putnim pravcima u užičkom kraju ima leda i snežnih nanosa, savetuje se oprez u vožnji. Struje nije bilo sinoć u pojedinim delovima Užica, a bez struje je i dalje jedan broj sela. Došlo je i do prekida zelezničkog saobraćaja.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE