8 C
Užice
sreda, 3 marta, 2021
Naslovna Ključne reči ZLATIBORSKI OKRUG

Ključna reč: ZLATIBORSKI OKRUG

U ZLATIBORSKOM OKRUGU VAKCINISANO PREKO 32.000 LICA

U svim opštinama Zlatiborskog okruga vakcinisano 15 odsto odrasle populacije, zaključno sa 28. februarom, saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

PROSEČNE ZARADE U DECEMBRU Najbolje u Užicu, najlošije u Arilju

Prosečna neto zarada u Srbiji u decembru prošle godine iznosila je 66.092 dinara, a kada se dodaju porezi i doprinosi prosečna srpska zarada je 90.849 dinara. Medijalna neto zarada iznosila je 48.676 dinara, što znači da je 50% zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

HRONIKA KOVID -19 MART Na respiratoru 15 pacijenata u Zlatiborskom okrugu

U zdravstvenim ustanovama u Zlatiborskom okrugu blizu 350 pacijenata na lečenju, u užičkoj bolnici 104, a u kovid bolnici u Krčagovu danas 130 pacijenata, za razliku u od prethodnog dana kada ih je bilo 105.

COVID -19 FEBRUAR U Užicu 40 novoinficiranih osoba

U opštinama Zlatiborskog okruga koronavirus je potvrđen kod 92 lica, u Užicu danas 40 zaraženih osoba. Oporavilo se i otpušteno kući 36, a primljeno 34 novih pacijenata.

KOVID – 19 HRONIKA U Užicu 40 novoinficiranih osoba koronavirusom

Kovid-19 je potvrđen kod 111 lica u opštinama Zlatiborskog okruga, u Užicu danas novozaraženih 40 osoba, saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

UHAPŠENI ZBOG OTMICE JEDNE OSOBE NA ZLATIBORU

Zbog sumnje da su izvršili otmicu jedne osobe na Zlatiboru užička policija uz pomoć Žandarmerije iz Kraljeva uhapsila dva lica iz Beograda.

Nadežda Tošić, novinarka LOKALNI MEDIJI NA MARGINI

- Stanje u srpskim, posebno lokalnim medijima je teško, da čini mi se nikada nije bilo teže. Nema nigde, bar meni nije poznato, jednog da mu "cvetaju ruže". U lokalu su svi u problemima "do guše", ekonomski loši, sa blokiranim računima, gde je minimalac "dobra" zarada, kadrovskom srukturom na najnižem nivou, - smatra Nada Tošić, užička novinarka.

U SRBIJI PREKO 2.500 MEDIJA Većina jedva preživljava

Ako bi po broju medija sudili žurnalizam "cveta" u Srbiji, ima ko da informiše, da saopšti vesti. Ali kad zavirimo u sferu finansiranja, e tu je problem i to veliki. I nije jedini, na spisku su pretnje, nestabilnost medija, nepostojanje granskih ugovora, socijalna i radna ugroženost, minimalne i neredovne zarade, raznorazni pritisci, ekonomski, politički...

KOME MLADI DA SE OBRATE ZA SAVET I POMOĆ Zbog problema...

Ukoliko bi neko od ispitanih učenika imao problem vezan za upotrebu droga, najčešće ne bi znao kome da se obrati za savet i pomoć, a da to nisu roditelji, bliske osobe, ili njihovi najbolji drugovi. Slična je situacija i u ostalim mestima Srbije.

HRONIKA KOVID -19 Novoinficirano 46 osoba u Užicu

Kovid-19 u Zlatiborskom okrugu danas, (4. januar) potvrđen kod 86 osoba, u Užicu – 35 zaraženih. Manje hospitalizovanih u bolnicama i stacionarima užičkog Zdravstvenog centra.
- Advertisement -
1,052FanovaLajkuj
441PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE