Uhapšen Subotičanin koji se kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu iz Subotice, sumnjiči se da je, „od januara do marta 2019. godine, prodao 1.115 polovnih putničkih i teretnih vozila za šta filijali Poreske uprave u Subotici nije podneo prijave poreza na dodatu vrednost.“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala i u saradnji sa Sektorom poreske policije – Odsek Užice i Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su V. L. (1976) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Uhapšen Subotičanin koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice jednog privrednog društva iz Subotice, od januara do marta 2019. godine, prodao 1.115 polovnih putničkih i teretnih vozila za šta nije podneo poreske prijave poreza na dodatu vrednost Poreskoj upravi Filijala Subotica.

Takođe se sumnja da novac nije evidentirao u poslovnim knjigama, već ga je zadržao i na taj način izbegao da obračuna i plati porez na druge prihode. Na ovaj način on je, kako se sumnja, oštetio budžet Srbije za više od 113.000.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju policije u Užicu.

Policija Užice (Foto: Arhiva UžiceMedia)

8. mart

Uhapšen zbog droge u Arilju

Policija uhapsila S. J. (1975) iz Arilja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policajci su u vozilu „BNV“ kojim je upravljao osumnjičeni pronašla 102 grama materije za koju se sumnja da je kokain i vagicu za precizno merenje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -