Drugo mesto za Vesnića na početku sezone obećava i dobra je najava za predstojeći Šampionat Evrope na brdskim stazama – užički automobilski as na podijumu.

Duga zimska pauza definitivno nije uticala na našeg asa, koji je jedini predstavnik Srbije u ovoj seriji. Od njega je brži bio samo Italijan Antonino Miljolo, a na treći stepenik podijuma popeo se mladi slobenački trkač Anže Dovljak.

Vikend je počeo sa tri trening sesije u kojima je Milovan Vesnić u “audiju RS3 LMS” dominirao, postavivši novi rekord staze, ali prva nedeljna trka, nažalost, nije prošla najbolje. Usled izletanja jednog od takmičara, Vesnić je vraćen na ponovni start, nakon toga mu je pokazana i zastava koja upozorava vozače na ulje na stazi što je poremetilo koncepciju koji je naš trkač imao.

Rezultat spleta okolnosti bilo je treće vreme. U drugoj trci dana Vesnić nije oklevao da ide na sve ili ništa, dodatno se ubrzao, što je u zbiru dve vožnje donelo drugo mesto.

“Moram biti zadovoljan rezultatom i pored malog peha. Automobil je radio perfektno i ja sam, istini za volju, odradio odličan posao. Velike tri sekunde sam brži nego prošle godine i gotovo sekund i po bolji od prošlogodišnjeg rekordera Igora Stefanovskog. Ipak, ni konkurencija nije spavala preko zime i nije bilo nimalo lako izboriti se sa preko dvadeset brzih vozača u mojoj grupi. Italijan Miljolo sa svojim “micubišijem lanser” je iskoristio sve prednosti automobila sa pogonom na sva četiri točka. Ipak, ne sumnjam da ćemo mu ove sezone zadati mnogo glavobolje. Ako se po jutru dan poznaje biće ovo dobra godina za moj tim”, optimista je Užičanin nakon trke u Austriji.

Vesnić nema mnogo vremena za odmor, jer ga već za dve nedelje očekuje nastavak sezone takmičenjem u Španiji, a odmah zatim i u Portugalu.

Kalendar takmičenja:

26-28.04. Austrija
10-12.05. Španija
17-19.05. Portugal
31-02.06. Češka
14-16.06. Nemačka
12-14.07. Italija
26-28.07. Poljska
16-18.08. Švajcarska
30-01.09. Slovenija
13-15.09. Hrvatska

Foto u tekstu: Press tim Vesnić

Pored teksta – Drugo mesto za Vesnića – čitajte i druge informacije iz sportareportažepratite naš sajt!

- Advertisement -