Predrag Gago Kovačević osnovao je 1994. godine Televiziju 5, a potom više godina godina pisao za sajt „Užičanstveno“, gde je objavljivao zanimljive priče i događaje iz starog Užica. Biće sahranjen na užičkom groblju Dovarje.

Kovačević je rođen 1952. godine u Užicu, gde je završio osnovnu školu a potom i Užičku gimnaziju.

Osnovao je 1994. godine Televiziju 5 gde je bio glavni i odgovorni urednik sve do 2009. godine. Kovačević se čitav radni vek bavio pisanjem.

Sarađivao je sa mnogim medijima, među kojima su i užičke „Vesti“. Poslednje godine života radio je kao urednik na sajtu “Užičanstveno”, gde je objavljivao zanimljive priče i događaje iz starog Užica.

Na sajtu „Užičanstveno“ između ostalog je zapisao:

„Završio sam zanat za Radio TV mehaničara. Radoznao iznad proseka, decenijama se svakodnevno samoobrazujem kroz sva čula, literaturu i različite medije sa posebnim interesovanjem za istoriju, filozofiju i psihologiju.

Otkako sam naučio da čitam u četvrtoj godini bavio sam se pisanjem. Danas (2017) sam pisac-novinar, hroničar, kolumnista, a uskoro i bloger, koji piše za nekoliko novina i časopisa u Srbiji, kao i na području eks Jugoslavije.

Trenutno se bavim sajtom „Užičanstveno“, koji se uz tehničku pomoć Bojana Radojičića i dobronamernih Užičana bavi hronologijama, tekstovima sa fotografijama i ostalim književnim i umetničkim formama vezanim za Užice.“

Svojevremeno je sedamdesetih i osamdesetih godina bio DJ u užičkom Omladinskom klubu.

Kovačević će biti sahranjen na užičkom groblju Dovarje.

- Advertisement -