Auto – put do Požege – Nastavak radova na auto-putu Miloš Veliki, od Pakovraća do Požege, dug oko 20 kilometara, trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Ovo je novi rok koji najavljuju izvođači radova, prenosi RTS. To znači da će rok za završetak radova biti probijen pune tri godine.

Prema onome što kažu izvođači glavni izazv predstavljaju dva velika tunela, Munjino brdo i Laz.

Sad su intenzivirani radovi na nastavku završetka auto-puta od Pakovraća do Požege, u dužini od 20 kilometara, tu imamo svakodnevnu saradnju sa kineskim izvođačima. Imamo karakteristične objekte, to su jako dugački tuneli gde je kineski izvođač naišao na nepovoljnu geologiju tokom iskopa materijala iz tih tunela, – kaže Miodrag Poledica iz JP Putevi Srbije.

Deo auto-puta Miloš Veliki – deonica od Požege do Duge Poljane, smatraju mnogi iz struke, jedna je od najtežih za izgradnju – od ukupno 76 km, najmanje 30 kilometara će biti mostovi i oko 20 kilometara tuneli.

Radovi auto – put do Požege

Auto-put od Beograda do Crne Gore ili Koridor 11, po planu bi trebalo da bude dugačak 270 kilometara, počeo je da se gradi pre više od jedne decenije.

Deonica od Obrenovca do Ljiga dugačka je 62.7 kilometara, ako ovom dodamo deonicu Ljig-Preljina, to je 103.6 kilometara za sada izgrađenog auto-puta Beograd-Južni Jadran. Trenutno se izvode radovi na deonici Pakovraća-Požega, dugoj 19,5 kilometara.

Podsećamo i na izjavu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je krajem januara 2024. godine rekao da će uslediti potpisivanje ugovora za izgradnju nove četiri saobraćajnice, deonice auto-puta od Požege prema Boljaru ka Crnoj Gori, od Požege prema Kotromanu i BiH, i novog auto-puta Karađorđe, kroz Šumadiju kao i brze saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar.

Od Požege nastavljamo da gradimo auto-put ka Kotromanu, Višegradu, u dve faze. Prva deonica biće dužine 31 kilometar do Sušice, kod skretanja za Zlatibor, što je i najopterćeniji put, kojim dnevno prođe 14.000 vozila. Tako da ćemo povezati Užice i Zlatibor na mrežu auto-puteva,- rekao je tada Vesić za TV Prva.

Na ulazu u Užice uvek gužva (Foto: N.T./Arhiva UžiceMedia)

Od Požege se nastavlja i gradnja auto-puta ka Crnoj Gori, budući da je već potpisan ugovor za deonicu do Duge Poljane, a biće potpisan i nastavak do Boljara, naveo je ministar.

Vesić je tada rekao da će u oktobru biti okončani radovi na deonici Pakovraća-Požega, dugoj 19,5 kilometara.

Pogledajte i naše druge tekstove o izgradnji auto-puta, privredereportažapratite naš sajt!

- Advertisement -