Lazar Kostić (Foto: Privatna arhiva)

Odlični rezultati i u ovoj sezoni, mladi sportista iz Užica u minula tri vikenda osvjio: treće mesto na seniorskom balkanskom turniru, prvo mesto na Prvenstvu Srbije za juniore i prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore.

U rubrici „Na zahtev čitalaca“ pogledajte i ostale tekstove UžiceMedia.

Nakon veoma uspešne prošle sezone, u kojoj je odbranio titulu juniorskog prvaka države, zauzeo deveto mesto na državnom prvenstvu za seniore i deveto mesto na Evropskom prvenstvu za juniore, Lazar Kostić (16), član SBK „Mase“ iz Užica, započeo je novu sezonu odličnim rezultatima.

  • Treće mesto na seniorskom balkanskom turniru
  • Prvo mesto na Prvenstvu Srbije za juniore
  • Prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore

Na seniorskom balkanskom turniru, prvom ovogodišnjem iz serije Balkan pool tour, održanom poslednjeg vikenda u martu u BK „Kvart“ u Novom Sadu, u konkurenciji 89 igrača iz balkanskih država, Lazar je zauzeo odlično treće mesto. Posle šest mečeva, u kojima je odneo sigurne pobede, izgubio je u polufinalu od Miloša Verkića rezultatom 9:5.

Odlični rezultati na juniorskom šampionatu Srbije

Takmičenja u novoj sezonu u juniorskom šampionatu Srbije započela su prošlog vikenda. U beogradskom SBK „Champions“ održan je turnir u disciplini osmica. U veoma oštroj konkurenciji kolega iz juniorske reprezentacije, Lazar Kostić je zauzeo prvo mesto, pobedivši u finalu Dušana Bračiku, člana SBK „Old brick“ iz Sombora, rezultatom 6:5. 

Proteklog vikenda Lazar je nastupao na Drugom turniru Prvenstva Srbije za seniore, na kome je igrana disciplina devetka. U BK „Mezz“ u Beogradu nadmetao se 71 igrač. Lazar je pokazao visok nivo igre, stabilnost i odvažnost, i potvrdio dobru formu.

Nakon pet odličnih mečeva, u kojima je ukrstio štapove sa Goranom Jovanovićem, Srđanom Pribanovićem i Stefanom Vasiljevićem, članom SBK „Champions“ iz Beograda i pobednikom prethodnog turnira Prvenstva Srbije za seniore, u finalu se sastao sa Aleksandrom Ulićem, članom SBK „Kvart“ iz Novog Sada. U veoma uzbudljivom i ravnopravnom meču, u kome je igrana partija za partiju, Lazar je pokazao pobednički mentalitet i slavio rezultatom 9:7.

Šesnaestogodišnji Lazar Kostić time je došao do svoje prve seniorske titule na državnom prvenstvu i najavio još jednu uspešnu sezonu.

Podsećamo: Lazar Kostić, takmičar iz Užica, imao je niz uspešnih nastupa u prošloj sezoni. Jedan od njih je nastup u Bilijar klubu „Devetka“ u Beogradu, gde je održan drugi turnir Prvenstva Srbije u bilijaru za juniore i osvojeno prvo mesto.

S. T.

Treće mesto na turniru Balkan pool tour (Foto: Privatna arhiva)

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -