Zima u martu, čini se da se ne šali, jer je sneg napadao na planinama i preko 10 centimetara. Nakon jučerašnjeg lepog dana sa temperaturom i preko 20 stepeni, danas hladnije, padala je kiša i sneg.

Martovski sneg je mnoge iznenadio u užičkom kraju, gde je za kratko vreme poprilično napadao na planianama Tari, Zlatiboru, kao i u drugim planinama u okruženju, pada i u Užicu, ali ga ima manje.

Sneg je na planinama napadao i preko 10 centimetara, ima ga na kolovozu, posebno na prilazima planinama. Zato apel da se vozi oprezno, poštuju saobraćajni propisi, posebno onima koji kreću prema Tari i Zlatiboru. Jer prema onome što javljaju agencije na Tari je kod Kaluđerskih Bara bilo proklizavanja i prevrtanja vozila.

Kako saznajemo, ekipe užičkih “Puteva” su na terenu i rade na prohodnosti deonica u užičkom kraju, prema Zlatiboru i Čajetini, bajinobaštanskom kraju.

Danas prava zima na Tari, gde je najpre počela kiša, a tokom popodneva počeo je da pada sneg, koji se zadržao i na kolovozu (VIDEO)

Zima u martu: Vreme narednih dana, šta kažu iz RHMZ

Meteorolozi za sutra, u ponedeljak, najavili promenljivo oblačno, svežije sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama sneg.

U utorak se očekuje slab mraz u jutarnjim satima. Tokom dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada i pojačanje vetra. Duvaće umeren i jak vetar. Najviša temperatura u toku dana od 12 do 18 stepeni.

Za sredu, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), predviđaju umereno oblačno i vetrovito, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Slično vreme je najavljeno i za četvrtak, a u popodnevnim satima i uveče prestanak padavina i razvedravanje. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 15 do 22 stepeni.

Od petka više sunca i najviša dnevna temperatura i do 23 stepena.

Obelela Tara, sneženi pokrivač oko 10 centimertara (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Pored teksta zima u martu pogledajte i druge iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -