Snažno nevreme, vetar, grmljavina, kiša i grad zahvatilo je sinoć Zlatibor. Od grada se zabeleolo tlo na planini, a grad veličine graška pado je 15 – ak minuta. Nevreme je zahvatilo i sela Trudovo i Štitkovo u Novoj Varoši.

Grad na Zlatiboru (Foto: FB M.Krivokuća)

Nema podataka kolika je pričinjena šteta.

Do kraja dana, promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima i u većini mesta suvo. Kiša i kratkotrajni pljuskovi mestimično se očekuju na istoku i severu zemlje, a posle podne ponegde i u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 16, najviša od 23 do 26 stepeni. 

Prognostičari za subotu predviđaju toplije sa dužim sunčanim intervalima i u većini mesta suvo, a kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom na severoistoku zemlje. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18, najviša od 23 do 29 stepeni.

Od nedelje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 25 do 29 stepeni. 

Prema najavama prognostičara početakom iduće sedmice nestabilno i promenljivo, a takav bi mogao biti čitav jun.

- Advertisement -