Policijska uprava – Tokom januara rasvetljeno 79 odsto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica. U kontroli saobraćaja otkriveno preko 3.800 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno 356 vozača, najveći broj onih koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom januara 2024. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti, kaže se u saopštenju koje prenosimo u celosti:

„Otkriveno je i prijavljeno ukupno 85 krivičnih dela što je za 9% manje u odnosu na januar 2023. godine, od kojih je 75 krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, osam krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, jedno delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala i jedno delo iz oblasti ekološkog kriminala. Policijski službenici rasvetlili su 79% krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica.

Izvršeno je šest krivičnih dela protiv života i tela i 18 krivičnih dela protiv imovine. Evidentirano je devet krivičnih dela nedozvoljeno držanja opojnih droga i oduzeto je skoro 460 grama marihuane i manja količina amfetamina.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirano je 15 javnih okupljanja, od kojih 10 sportskih i pet kulturno-zabavnih, na kojima je prisustvovalo više od 12.000 posetilaca.

Po Zakonu o javnom redu i miru evidentirano je 45 prekršaja, od kojih je 19 izvršeno na ulicama i na trgu, dok je devet izvršeno u ugostiteljskim objektima.

Stanje bezbednosti učenika i škola je povoljno. Nije bilo izvršenih krivičnih dela ni prekršaja u školama na području Policijske uprave u Užicu.

U januaru 2024. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 56 saobraćajnih nezgoda, od kojih 19 sa nastradalim licima, u kojima je poginula jedna osoba, 10 zadobilo teške, a 20 lake telesne povrede. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuo je vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 15 i putnika u putničkim vozilima – 11.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.848 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 356 vozača, od kojih 198 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 18 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U toku meseca januara 2024. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovano je 17 migranata, od kojih je 14 izrazilo nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji. Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 13.000 stranih državljana, što je za 38% više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tokom januara, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeto je 16 komada oružja, 12 u legalnom i 4 u ilegalnom posedu, kao i 71 komad municije.

Policijska uprava u Užicu, tokom januara 2024. godine, izdala je 1.600 ličnih karti, 641 putnu ispravu, 1.461 vozačku i 115 probnih vozačkih dozvola, kao i 1.589 saobraćajnih dozvola.

Kontrola saobraćaja (Foto: N.T./Arhiva UžiceMedia)

Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima“, navedeno je u saopštenju MUP Užice.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -