Izbori 2024 – Koalicija oko užičkih naprednjaka, među kojima je i ovog puta SPS, ali i Zavetnici, prva je predala listu za izbore u gradu na Đetinji. Formirana je koalicija „Biramo borbu, biramo Užice“, a u toku je prirkupljanje potpisa za listu „Da Užice ima budućnost – Glišo Vidović“.

Pored SNS na listi je još sedam stranaka – SPS, SDPS, PUPS – Solidarnost i pravda, JS, SRS, SNP i Zavetnici. Izbornu listu naprednjaka i koalicionih partnera „Aleksandar Vučić – Užice sutra“, kako je navedeno iz užičkog odbora SNS, podržalo je više od 900 građana.

Koaliciju predvodi dr Jelena Raković Radivojević, aktuelna gradonačelnica i kandidatkinja za istu funkciju u narednom mandatu, inače i predsednica užičkih naprednjaka.

Predaja liste SNS i koalicije (Foto: FB N.Maksimović/Printscreen)

Prilikom predaje liste Raković Radivojević je izjavila da je u pitanju velika koalicija koja predstavlja novu snaga i energiju za dalji razvoj Užica, a da će kampanja biti korektna.

– Zasnivaće se na dosadašnjim rezultatima, projektima i investicijama koje smo realizovali i koje sada realizujemo. Nadamo se da će predstavnici i drugih politčkih partija voditi kampanju sa svojim konkretnim porgramima i da se neće baviti obmanama, manipulacijama i neistinama, – kazala je Raković Radivojević, prilikom predaje liste.

Iz SPS su poručili da imaju korektan koalicioni odnos sa SNS, da se nadaju da će tako biti i ubuduće, a iz stranke Zavetnici da su im interesi države i Užica uvek bili na prvom mestu, te da će se truditi da prevaziđu političke razlike, kako bi se zajedno izborili za bolji grad i bolje sutra.

Izbori 2024 Formirana koalicija „Biramo borbu, biramo Užice“

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.

Nosioci izborne liste biće Jovanka Lučić iz Zeleno-levog fronta i Bojan Mitrović iz Narodnog pokreta Srbije. Listu kandidata i kandidatkinja za odbornike činiće Užičanke i Užičani čiji je aktivizam prepoznat u lokalnoj zajednici, a svojim ugledom i iskustvom će doprineti pobedi liste na izborima. Vrednosti oko kojih smo se okupili su ravnopravnost i društvena pravda, održivi razvoj i ekološka odgovornost, grad po meri Užičana i Užičanki, sloboda i poštovanje različitosti, nenasilje i solidarnost.

Stranke potpisnice ovog koalicionog sporazuma, i svi kandidati na listi, izričito su se obavezali da neće ni na koji način sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije i njihovim koalicionim partnerima, te pojedincima koji su do skoro bili članovi tih stranaka, a da će se odstupanje od navedenog smatrati najdrastičnijim izneveravanjem izborne volje građana i građanki Užica.

Potpis podrške izbornoj listi koalicije „BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE“ možete dati u prostorijama Zeleno-levog fronta u Ulici Ljube Stojanovića 5, kancelarija broj 2 u sledećim terminima:

• 29. aprila 2024. od 14:00 do 18:00h
• 30. aprila 2024. od 10:00 do 18:00h
• 07. maja 2024. od 10:00 do 18:00h
• 07. maja 2024. od 10:00 do 18:00h

Pozivamo građane i građanke Užica da 2. juna u što većem broju izađu na lokalne izbore i svojim glasom podrže listu koalicije „BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE“ i pomognu smenu koruptivne i nesposobne lokalne vlasti koja grad Užice nepovratno vodi u propast.

Prirkupljanje potpisa za listu „ Da Užice ima budućnost – Glišo Vidović“

Grupa građana „Sloga“ Užice izlazi na izbore 2. juna, tim povodom su se obratili građanima:

„Na izbore izlazimo samostalno sa punom listom odbornika (67) i sa verom da smo dosadašnjim radom zaslužili povrenje građana Užica.

Glasove građana će overavati javni beležnik na lokaciji TC „Autobuska stanica“ u kancelariji sindikata „Sloga“, i to sledećom dinamikom:

29.04.2024. godine u vremenu od 11:00 do 17:00 časova.

30.04.2024. godine u vremenu od 10:00 do 19:00 časova.

Pozivamo sve građane Užica koji žele da nam daju podršku i time nam uliju snagu za dalju borbu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, koje sprovodimo u intereseu naše zajednice“, navedeno je u informaciji objavljenoj na FB stranici.

Izbori su raspisani za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave, a toga dana se održavaju i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda, kada će se odbornici birati u 17 gradskih opština: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin.

Sa izbora 2023. godine (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Pore teksta Izbori 2024 pogledajte i druge iz politikeputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -