Lazar Kostić, prvo mesto u bilijaru (Foto: FB Ljiljana Tijanić Kostić)

Lazar Kostić, takmičar iz Užica, imao je novi nastup u Bilijar klubu „Devetka“ u Beogradu, gde je održan drugi turnir Prvenstva Srbije u bilijaru za juniore i osvojio je prvo mesto.

U disciplini „desetka“ takmičilo se 18 igrača. Lazar Kostić (15), član Sportskog bilijar kluba „Mase“ iz Užica, osvojio je prvo mesto, i sa novih 550 bodova izjednačio se na vrhu tabele sa Milenkom Madžarevićem (17), članom SBK „Libero 5“ iz Čačka, čime je najavio veoma interesantnu i uzbudljivu završnicu ovogodišnjeg prvenstva.

Lazar Kostić je na turniru u Beogradu pokazao dobru i zrelu igru, posebno u poslednjim mečevima. U polufinalnom meču protiv Milenka Madžarevića slavio je rezultatom 6:0, dok je u finalu bio bolji od Dušana Bračike iz Sombora, pobedivši ga sa 6:4.

Na ovom turniru Lazar Kostić je potvrdio dobru formu prikazanu na velikom seniorskom turniru Balkan Pool Tour, održanom pre tri nedelje u Nišu, na kome je, u konkurenciji 117 igrača sa prostora Balkana, zauzeo odlično deveto mesto.

U okviru ovogodišnjeg državnog prvenstva za juniore biće odigrana još dva turnira. Početkom novembra počinje i Ekipno prvenstvo Srbije, na kome će Sportski bilijar klub „Mase“ nastupiti u grupi sa SBK „Libero 5“ iz Čačka, SBK „Kvart“ iz Novog Sada, SBK „Devetka“ iz Pančeva, SBK „Fortuna“ iz Loznice i SBK „Old brick“ iz Sombora.

Zanimljiv je podatak da će na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine bilijar biti predstavljen kao demonstracioni sport, što treba da bude uvod u uključenje ovog sporta u stalne sportove na Letnjim olimpijskim igrama.

Podsećamo, da je Lazar Kostić, talentovani mladi takmičar iz Užica, i ranije osvajao prva mesta u bilijaru za juniore, a 2019. godine odbranio je titulu prvaka države u konkurenciji do 17. godina.

Fotografije: FB stranica Ljiljana Tijanić Kostić

Medalje i pehari za najbolje takmičare

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -