Šećera ni za lek, u užičkim prodajnim objektima, Aman, Idea, Maksi, u većini ima ulja, a brašno se može pazariti u svim pomenutim trgovinama. Prodavci ne znaju da li će i kada biti naredne isporuke.

U Amanu trgovci kažu da je šećera bilo, da su oderđene količine stigle tokom dana, utorak, ali su prosto „planule“, i da novu isporuku očekuju tek iduće sedmice, najverovatnije u utorak. Na rafovima smo videli da ima šećera u prahu i po koja kutija šećera u kocki. Kod njih juče nije bilo ni ulja, ali je zato dobar izbor brašna.

U Idei kod Robne kuće „Beograd“ takođe nije bilo šećera, ali je dobar izbor ulja i ima ga u dovoljnim količinama.

U Maksiju i kod „Palasa“ i na Aleksića mostu takođe nema šećera, ali ima i ulja i brašna. Na rafovima gde su ove namirnice stoji koliko kilograma, odnosno litara jedan kupac može kupiti. Recimo, za kristal šećer u pakovanju od jednog kilograma maksimalna dozvoljena kupovina je pet kilograma po jednoj kupovini, za ulje je ograničena kupovina na četiri litra.

Osim Amana u ostalim trgovinama prodavci ne znaju da li će i kada biti naredne isporuke.

Šećera ni za lek – cena ograničena na 89,99 dinara

Inače, cena šećera je Uredbom ograničena na 89,99 dinara po kilogramu, za one koji to ne poštuju predviđene su visoke kazne. Ulje se može kupiti po ceni od 189, zatim od 199 i 309 dinara za litar.

Tokom obilaska užičkih trgovinskih objekata saznajemo da je potražnja kupaca za šećerom velika, sagovornici smatraju da su problem napravili dobavljači.

A šta kažu kupci: većina domaćica sa kojima smo razgovarali bi volela da šećera ima dovoljno u prodaji, zato što su planirale da prave slatko, džem ili kompot od sezonskog voća. Nadaju da će nestašice biti kratkotrajne i da će šećera biti u dovoljnim količinama, te da će od naredne nedelje uslediti stabilizacija na tržišu, kako je najavljeno.

Svega ima osim šećera (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom juna možete pogledati OVDE.

- Advertisement -