Verovanje svicu“ je nova zbirka poezije Mirjane Ranković Luković, užička publika će moći da prisustvuje predstavljanju audio i elektronske zbirke, u utorak veče, u Narodnoj bilioteci. Publika u GKC-u u naredne dve sedmice biće u prilici da pogleda projekcije više filmskih ostvarenja, večeras,“ Trougao tuge“.

Predstavljanje audio i elektronske zbirke poezije „Verovanje svicu“, autorke Mirjane Ranković Luković, je sutra, u užičkoj Narodnoj biblioteci. U programu, osim autorke, učestvuju: Marija Jovanović Vulović, Ljiljana Rakić, Branko Antonić, Mirjana Lopin Drizo i Ivana Katić.

Promocija zbirke poezije „Verovanje svicu“, autorke Mirjane Ranković Luković je u utorak, 28. marta 2023. godine, u 19:00 časova u čitalištu užičke Narodne biblioteke.

„Verovanje svicu“ u NBU, a“Slobodna zona“ u GKC

Filmski festival „Slobodna zona“ kreće na 17. po redu turneju i u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni.

Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i, ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija. 17. Turneja „Slobodne zone“ biće organizovana od sredine marta do sredine juna u preko 50 gradova i opština u Srbiji, a ove godine, pored ukazanog poverenja starih partnera, posebno je zadovoljstvo ostvarena saradnja sa znatnim brojem novih lokalnih partnera, te će se u mnogim mestima u Srbiji filmovi sa našeg Festivala igrati po prvi put.

Publika u užičkom Gradskom kkulturnom centru (GKC) u naredne dve sedmice biće u prilici da pogleda projekcije sledećih ostvarenja: 27. marta: „Trougao tuge“, 28. marta: „Utama“, 29. marta: „Prekovremeni rad“, 30. marta: „Pisanje vatrom“, 3. aprila: „Nežno“, 4. aprila: „Ljubav, nemačke marke i smrt“, 5. aprila: „Časna sestra fudbalski trener“.

Užički GKC (Foto: N.Tošić/UžiceMedia)

Početak svih projekcija je u užičkom Gradskom kulturnom centru, sa početkom u 18:00 časova, uz besplatan ulaz za sve zainteresovane.

Izložba crteža i grafike Sabahudina Muranovića

Sabahudin Muranović Muran, nagrađivani je strip crtač, ilustrator, karikaturista iz Prijepolja. Najpoznatiji je po satiričnom dnevnom stripu i karikaturama za beogradski list Danas.

Bavi se i slikarstvom – tehnikama ulje i akvarel, grafikom, bareljefom, najčešće u realističkom i hiperrealističkom stilu. Oprobao sa i u pozorišnoj umetnosti, glumeći u pet predstava sa pozorišnim ansamblom pri Domu kulture u Prijepolju. Iako mu je strip blizak još od dečačkih dana, ozbiljnije se stripom počinje baviti tek nakon devesesetih.

Osnivač je, autor programa i voditelj Škole stripa, ilustracije i karikature „Mebijus“ u Prijepolju. Do sada je realizovao četrdesetak izložbi u Srbiji i van nje. Član je Udruženja stripskih umetnika Srbije.

Otvaranje izložbe crteža i grafike biće u četvrtak, 30. marta od 20:00 časova u holu GKC-a.

- Advertisement -