O knjizi će govoriti autorka i Mirjana Lopin Drizo, novinarka i bibliotekarka. Odlomke iz knjige čitaće Biljana Zdravković, glumica.

Mirjana Ranković Luković, pesnikinja  i novinarka, rođena je u Valjevu. U Užicu je završila Pedagošku akademiju. Živi i radi u Čajetini.

Član je Udruženja književnika Srbije. Do sada je objavila više knjiga poezije: „Drugi  deo mene“ (1998.), „Lica ljubavi“ (1998.) i „Vetrovima unazad“ (2014.), a pripovetke su: „Nakon svih  ovih godina“ (1999.), „Peščano vreme“ (2003.), “Ulazeći u priču” (2005.), „Priče iz Pričevića“  (2011. godina).

U stvaralaštvu Mirjane Ranković Luković je i roman “Muškarci ne plaču” (2008.). Zastupljena je u antoliogijama: „Galaksija Miljković“, „Krilate ruke  ljubavi”, zbirci poezije “Volim  te”, kao i časopisima iz kulture.  

Do sada su recenzenti bili: Ljubivoje Ršumović, Radomir Andrić, Mirko Ikonić, Ratomir Cvijetić, Dobrica Erić, Petar Arbutina, Nedeljko Popadić, Todor Bjelkić, Goran Vračar.

Kaže da piše od detinjstva, pored brojnih knjiga i svakodnevni posao je vezan za pisanje, jer Mirjana godinama radi kao novinar u Čajetini.

Promocija je u Čitalištu užičke Narodne biblioteke, u četvrtak, 16. maja, u 19 časova.

- Advertisement -