Dobre fotografije mobilnim telefonom (Foto: Nada Tošić/UžiceMedia)

Mobilni telefoni – sa najboljim specifikacijama a mogu se naći na tržištu u 2023. godini? Na ovo pitanje nije baš tako lako dati odgovor, s obzirom na veliku ponudu čitavog tržišta.


Pa ipak, u ovom tekstu ćemo predstaviti pet modela mobilnih telefona sa najboljim specifikacijama po našem izboru. Saznajte kakav tip ekrana poseduju, njegovu veličinu, kakva je RAM memorija, kvalitet kamera i još po nešto.

Mobilni telefoni:

1 Samsung Galaxy S30 Ultra

Samsung Galaxy S30 Ultra je nešto čemu su se kupci itekako radovali u 2023. godini. Ovaj telefon ima veličanstven 6,9-inčni Dynamic AMOLED ekran, sa neverovatnom rezolucijom od 1440 x 3200 piksela. Sa Snapdragon 895 čipsetom i 16GB RAM-a, S30 Ultra omogućava brzo i glatko listanje između aplikacija.


Ovaj telefon takođe ima odličnu bateriju od 6000mAh, koja će trajati ceo dan bez punjenja. Kamera na telefonu je takođe impresivna, sa glavnim senzorom od 108 megapiksela, ultraširokom kamerom od 12 megapiksela i telefoto kamerom od 10 megapiksela.
Model ćete verovatno čuvati kao malo vode na dlanu, ali čak i da se dođe do nekih kvarova ili oštećenja, servis mobilnog telefona će rešiti sve vaše probleme.

Mobilni telefoni:

2 Apple iPhone 15 Pro Max

Apple iPhone 15 Pro Max je jedan od najboljih mobilnih telefona sa iOS-om na tržištu u 2023. godini. Poseduje 6,7-inčni OLED ekran sa rezolucijom od 1284 x 2778 piksela. Sa Apple A18 Bionic čipsetom i 8GB RAM-a, iPhone 15 Pro Max omogućava brzo i glatko prebacivanje između aplikacija.
Takođe ima dugotrajnu bateriju od 4500mAh, koja će trajati ceo dan bez punjenja. Kamera je impresivna, sa glavnim senzorom od 64 megapiksela, ultraširokom kamerom od 12 megapiksela i telefoto kamerom od 12 megapiksela.

3 OnePlus 12T Pro

OnePlus 12T Pro ima 6,8-inčni Fluid AMOLED ekran sa rezolucijom od 1440 x 3168 piksela. Sa Snapdragon 895 čipsetom i 12GB RAM-a, OnePlus 12T Pro omogućava brzo i jednostavno korišćenje telefona, bez bagovanja.


Baterija od 5000mAh, garant je da će trajati ceo dan bez punjenja. Kamera na ovom telefonu je takođe impresivna, sa glavnim senzorom od 50 megapiksela, ultraširokom kamerom od 16 megapiksela i telefoto kamerom od 8 megapiksela.
Nikako nećete pogrešiti ukoliko se odlučite baš za ovaj model, te ga toplo preporučujemo.

4 Xiaomi Mi Mix 5

Xiaomi Mi Mix 5 takođe spada u grupu telefona koji trenutno vladaju tržištem. Poseduje 6,67-inčni Super AMOLED ekran sa rezolucijom od 1080 x 2400 piksela. Snapdragon 895 čipset i 8GB RAM-a, dokaz je da kineski kvalitet ne zaostaje za ostatkom tržišta.


Telefon takođe ima neverovatnu bateriju od 4500mAh, koja će trajati ceo dan bez punjenja, što je bitno za sve one koji mobilni telefon koriste kao alat za posao, a samo neki od njih jesu influenseri.


Ali, ono što ovaj telefon izdvaja od drugih je kamera – sa glavnim senzorom od 108 megapiksela, ultraširokom kamerom od 12 megapiksela i telefoto kamerom od 5 megapiksela, Mi Mix 5 pruža neke od najboljih fotografija koje možete dobiti na mobilnom telefonu, a biće vam idealne za turistička putovanja i uslikavanje predivnih destinacija.

5 Google Pixel 7

Google Pixel 7 je jedan od najboljih mobilnih telefona za korisnike koji se fokusiraju na softver na tržištu u 2023. godini. Ovaj telefon ima 6,3-inčni OLED ekran sa rezolucijom od 1080 x 2400 piksela. Sa Snapdragon 895 čipsetom i 8GB RAM-a, Google Pixel 7 omogućava brzo i glatko korišćenje.


Ovaj telefon takođe ima neverovatnu bateriju od 4000mAh, koja će trajati ceo dan bez punjenja. Kamera je takođe impresivna, sa glavnim senzorom od 50 megapiksela, ultraširokom kamerom od 16 megapiksela i telefoto kamerom od 12 megapiksela. Ali, ono što čini Google Pixel 7 posebnim je čist Android softver koji je jedan od najboljih na tržištu.


Mobilni telefoni: Zaključak


U 2023. godini postoji mnogo izbora kada su u pitanju mobilni telefon sa vrhunskim specifikacijama. Samsung Galaxy S30 Ultra, Apple iPhone 15 Pro Max, OnePlus 12T Pro, Xiaomi Mi Mix 5 i Google Pixel 7 su samo neki od najboljih modela koje možete pronaći na tržištu.

Sa neverovatnim ekranima, brzim čipsetovima, impresivnim kamerama i dugim trajanjem baterije, ovi telefoni su savršeni za korisnike koji žele najbolje od najboljeg. Ipak, kada birate mobilni telefon, uvek razmislite o vašim potrebama i budžetu, jer postoje i mnogi drugi modeli koji mogu zadovoljiti vaše potrebe.


Nadamo se da ste uživali u čitanju teksta, a za još ovakvih zanimljivosti ili sa druge strane dešavanja u našem gradu, pratite naš sajt.

- Advertisement -