-10.4 C
Užice
ponedeljak, 6 februara, 2023
Naslovna Ključne reči POEZIJA

Ključna reč: POEZIJA

Dragan Dragojlović – Dobitnik Paunove nagrade

Poznati srpski pesnik Dragan Dragojlović, dobitnik je ovogodišnje, 34. „Paunove nagrade“ za zbirku pesama „Sam nasuprot sebe“ koju je prošle godine objavila Srpska književna zadruga, Beograd.

LUNA PILIĆ Najbolja na festivalu poezije u Priboju

Studentkinja Akademije umetnosti iz Beograda, Luna Pilić, Splićanka, na 9. festivalu "Dani Danila Lazović" pobedila je u kazivanju poezije. Govorila je pesmu „Jubavi“, Slobodanke Bobe Đuderije, splitske pesnikinje.

“DANI DANILA LAZOVIĆA” Poezija je muzika duše

Festival „Dani Danila Lazovića“ posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda našeg glumišta Danila Lazovića i govorenju poezije. Deveti po redu festival nosi slogan: „Poezija je muzika duše“.

PESMA O LJUBAVI Čekaj me, i  ja ću sigurno doći!

Pesma o ljubavi - Čekaj me, i ja ću sigurno doći - kažu, nema lepše ljubavne pesme! Njen autor je ruski pesnik Konstantin Simonov, a stihovi ove ljubavne pesme, tvrde poznavaoci dela Simonova, nastali su u trenutku kada su se u pesnikovoj duši srele ljubav i strah od smrti na frnontu, usred velikih borbi.

KUĆA U GAJU Nova zbirka poezije Budimke Tošić

Kuća u gaju - naziv je zbirke poezije Budimke Tošić koja je promovisana u čitalištu užičke Narodne biblioteke. Jedan broj pesama je posvećen devojčici Vanji Zlatić (13) iz Krive Reke koja je nastradala nesrećnim slučajem, nepažnjom jednog pijanog vozača.

MILJKO MITROVIĆ „Dopisivanje samoće“

Miljko Mitrović, novinar i pesnik govoriće večaras u Narodnoj biblioteci Užice povodom predstavljanja nove knjige "Dopisivanje samoće", a Užičani će u četvrtak moći da...

DANI DANILA LAZOVIĆA U Priboju, gradu poezije

Dani Danila Lazovića, osmi po redu, održače se gradu poezije, Priboju. Festival je posvećen očuvanju sećanja na lik i delo barda našeg glumišta Danila Lazovića.

UČITELJICI LJUBICI ANIČIĆ Zahvalnica za rad sa decom i afirmaciju književnog...

Povodom jubilarne 50. Smotre recitatora, Gradski kulturni centar dodelio je mr Ljubici Aničić, učiteljici u OŠ ''Slobodan Sekulić'' zahvalnicu za posvećenost u radu sa decom na afirmaciji književnog jezika i kazivanja poezije.

MARIJA KARADAREVIĆ, PESNIKINJA Poezija je moja istina

Ne crpim inspiraciju, ona dođe ili ne. Inspiriše me život i svi ljudi koji kroz njega prođu ili se u njemu zadrže. Kutak moje poezije je obično onaj u kom spava tuga, kaže Marija Karadarević.

USPEŠNE VANNASTAVNE AKTIVNOSTI Klub ljubitelja poezije biblioteke „Dušan Jerković“

Klub ljubitelja poezije školske biblioteke Osnovne škole „Dušan Jerković“ iz Užica, jedna je od pet vannastavnih aktivnosti školskih bibliotekarki Mirjane Radovanović Pejović i Ane Duković, koja je svrstana u uspešne vannastavne aktivnosti Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE