5.9 C
Užice
четвртак, април 25, 2024
Naslovna Ključne reči NARODNA BIBLIOTEKA UŽICE

Ključna reč: NARODNA BIBLIOTEKA UŽICE

BIBER KONKURS Višejezične zbirke kratkih priča

U Užicu je predstavljen višejezični Konkurs za kratku priču na temu pomirenja "Biber" i zbirke priča proistekle iz Konkursa. U toku je šesti Konkurs, na kome mogu da učestvuju autori i autorke koji pišu na albanskom, makedonskom, srpskom, crnogorskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku.

VUKOMAN VULE TATOVIĆ „O, kako su jake drage uspomene“

Memorijalno poetsko veče posvećeno slepom pesniku, muzičaru, sportisti i novinaru Vukomanu Vulu Tatoviću, tradicionalno, i ove godine priređeno je u Čitalištu užičke Narodne bibiloteke.

„BEZ PREVODA“ Jugoslovenski pozorišni festival

Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ počinje večeras i traje do 7. novembra. Užičani će imati priliku da vide sedam najboljih pozorišnih ostvarenja, po izboru selektora, minule godine iz regije. Festival će otvoriti književnica Milena Marković.

DAN BIBLIOTEKE Književno veče Danice Vukićević

Narodna biblioteka Užice povodom svog Dana organizuje predstavljanje knjige „Unutrašnje more“ Danice Vukićević, dobitnice NIN-ove nagrade.

FOTO-REPORTAŽE Petra Otoranova o Sirogojnu

Izložba u holu Narodne biblioteke Užice posvećena je Petru Otoranovu, hroničaru Sirogojna, Muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno, pletiljama. Autori izložbe su mr Jelena Toskić i Dragan Cicvarić.

IZLOŽBA U BIBLIOTECI „Trideset godina kasnije…“

Kada je kultura u pitanju Užičani će već sutra, sreda, moći da pogledaju izložbu čiji su autori Jelena Toskić i Dragan Cicvarić iz Muzeja na otvorenom "Staro selo". Narednog dana je koncert pančevačkog sastava "Buč Kesidi", zatim će nastupiti "Frajle", pa "Five Points Gang".

„VEROVANJE SVICU“ Mirjane Ranković Luković

Predstavljanje audio i elektronske zbirke poezije „Verovanje svicu“, autorke Mirjane Ranković Luković, sutra u užičkoj Narodnoj biblioteci, a filmovi u okviru 17. Filmskog festivala Slobodna zona" od večeras u GKC.

(NE)ZAINTERESOVANOST Omladine za kulturu

Kada je omladina u pitanju na list deset najgledanijih filmova u 2021. godini prva dva mesta zauzimaju domaći filmovi – ,,Toma” i ,,Južni vetar: Ubrzanje”, zatim sledi ,,Spajdermen: Povratak kući” i ,,Nije vreme za umiranje” sa Danijelom Krejgom u ulozi tajniog agenta 007.

POETSKO VEČE, PREDSTAVA, TRIBINA

Predstoje dva zanimljiva kulturna događaja, poetsko veče u užičkoj Narodnoj biblioteci, zatim predstava “Idem putem pa zagrlim drvo”. A Savet roditelja grada Užica organizuje tribinu “Zajedno u borbi protiv diskriminacije u vaspitnim i obrazovnim ustanovama”.

KULTURNI DOGAĐAJI Narednih dana u Užicu

Bogat kulturni program narednih dana, sutra je predstava “Svinjski otac” i promocija knjige “Pisma plavookom”, a zatim ćemo 8. decembra humanitarnna svirka Marije Mare Lazić u GKC.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE