14.6 C
Užice
utorak, 27 septembra, 2022
Naslovna Ključne reči NARODNA BIBLIOTEKA UŽICE

Ključna reč: NARODNA BIBLIOTEKA UŽICE

Dragan Dragojlović – Dobitnik Paunove nagrade

Poznati srpski pesnik Dragan Dragojlović, dobitnik je ovogodišnje, 34. „Paunove nagrade“ za zbirku pesama „Sam nasuprot sebe“ koju je prošle godine objavila Srpska književna zadruga, Beograd.

NARODNA BIBLIOTEKA UŽICE Moderna ustanova

Narodna biblioteka Užice razvila se na temeljima Užičkog čitališta koje je osnovano na Preobraženje 1856. godine. O užičkom bibliotekarstvu posle 165 godina postojanja i rada kroz serijal "Sa knjigom, utabanim i novim stazama".

BIBLIOTEKE „Sa knjigom, utabanim stazama…“

U narednih nekoliko meseci u seraijalu tekstova govorićemo o bliotečkoj delatnosti u lokalnoj sredini, kao značajnom vidu obrazovanja, razvoja kulture, uz poseban segment i osvrt na školske biblioteke koje okupljaju mlade. Istorija užičke Biblioteke počinje 1856. godine kada je osnovano Užičko čitalište, koje je imalo oko 100 članova, sa književnim fondom od 200 knjiga i svim dnevnim listovima tadašnje Kneževine Srbije.

„ZAPIS U KAMENU” Promocija knjige Milorada Iskrina

Nova knjiga profesroa Milorada Iskirna biće promovisana u Narodnoj biblioteci Užice, u ponedeljak, 27. juna.

KULTURNI SADRŽAJI Brojni u Užicu ovih dana

Kulturni sadržaji u Užicu raznovsni, danas, izložba dece i mladih sa smetnjama u razvoju, zatim sledi izložba uz Dan muzeja, pa književno veče, koncert Električnog orgazma, premijera predstave Mesec (dana) na selu, a planiran je i humanitarni koncert bendova Equinox, Mehanizam, DreddUp.

KUĆA U GAJU Nova zbirka poezije Budimke Tošić

Kuća u gaju - naziv je zbirke poezije Budimke Tošić koja je promovisana u čitalištu užičke Narodne biblioteke. Jedan broj pesama je posvećen devojčici Vanji Zlatić (13) iz Krive Reke koja je nastradala nesrećnim slučajem, nepažnjom jednog pijanog vozača.

„PAVIĆ OD Š DO A“ Izložba u užičkoj Narodnoj biblioteci

„Pavić od Š do A” izložba posvećena životu i stvaralaštvu književnika Milorada Pavića, sastoji se od 30 panoa u obliku slova azbuke i četiri panoa u obliku tarot karti. Posetioci su na otvaranju videli i kratk film o književniku i njegovom stvaralaštvu.

„SNAGA VODE“ Nagrade najboljim užičkim osnovcima

Snaga vode" naziv je likovnog i literarnog konkursa koji je organizovan za učenike užičkih osnovnih škola, a najboljima su pripale nagrade. Organizatori su zadovoljni što je na temu koja se odnose na očuvanje životne sredine pristigao veliki broj radova.

„DOPISIVANJE SAMOĆE“ Poetsko veče Miljka Mitrovića

"Dopisivanje samoće" nova knjiga Miljka Mitrovića i poetsko veče u čitalištu užičke Narodne biblioteke. Branko Kukić kaže: "Njegova poezija je "s one strane čela i čula". U "Dopisivanju samoće put vodi "s one strane svega".

MILJKO MITROVIĆ „Dopisivanje samoće“

Miljko Mitrović, novinar i pesnik govoriće večaras u Narodnoj biblioteci Užice povodom predstavljanja nove knjige "Dopisivanje samoće", a Užičani će u četvrtak moći da...
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE