Predškolska ustanova Užice u svih 11 objekata učestvuje u obeležavanju Dana zaštite životne sredine, a različite aktivnosti realizuju i tokom ekološke nedelje.

Mališani su na Trgu tradicionalno crtali šta znaju o prirodi, kako je treba čuvati i šta je reciklaža.

Branka Zagorčić, Vrtić „Bambi“ (Foto: UžiceMedia)

– Ove godine bavimo se reciklažom i sa decom razgovaramo koliko je ona važna za očuvanje prirode. U našim objektima u velike kontejnere odlažemo otpad za reciklažu,  a zajedno ćemo urediti dvorište i saditi cveće,- rekla je Branka Zagorčić, iz vrtića „Bambi“.

Nada Jovičić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine naglasila je značaj obeležavanja Svetskog dana navodeći mere koje Grad preduzima podizanje svesti sugrađana.

Nada Jovičić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine  (Foto: UžiceMedia)

– Ove godine slogan je „Pomiri se s prirodom i pomozi joj da se obnovi“. Grad Užice ima značajan zadatak u zaštiti životne sredine i pridružuje se različitim manifestacijama. U toku ove godine pošumiće još dva hektara, podržava projekte za odlaganje komunalnog i kabastog otpada i nastaviće sa sprovođenjem mera energetske efikasnosti, – istakla je Jovičić.

U okviru obeležavanja Dana zaštite životne sredine siguranje „Sosijete ženeral“ osiguranje realizovaće 5. juna akciju čišćenja parka ispred kasarne u Krčagovu.

Deca na Trgu (Foto: UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na linku Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -