Grad Užice se priključio velikoj ekološkoj akciji dnevnog lista „Blic“ pod nazivom „Očistimo reke i jezera Srbije“, a sve sa ciljem uklanjanja otpada iz reka i jezera, koji osim što estetski naružava izgled reka i jezera, višetruko ugrožava i celokupan živi svet u njima.

Zbog izuzetnog značaja jezera Vrutci, kao glavnog izvora vodosnabdevanja grada Užica i problema koji smo imali u prethodnom periodu, odlučili smo da se akcija čišćenja organizuje upravo ovde.

Akciju sprovodi Grad Užice uz pomoć svih Vas koji imate volju i želju da nam se pridružite. Ovim putem pozivamo sve sugrađane, firme, organizacije civilnog društva, ljubitelje prirode, ekologe, ribolovce, učenike, studente, savesne pojedince i udruženja koji žele da se uključe u akciju, bilo svojim angažovanjem, bilo mehanizacijom, logističkom pomoći ili na bilo koji drugi način, da nam se pridruže u akciji čišćenja Vrutaka.

Akcija će se održati u pondeljak 8. jula sa početkom u 8 časova. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na telefon Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj 031/592-421 i na e-mail ekologija@uzice.rs. Prijava traje do petka 5. jula do 13 časova. Za učesnike akcije obezbeđen je organizovan prevoz i osveženje.

Akciju podržavaju i pridružuju se javno-komunalana preduzeća „Bioktoš“, „Vodovod“ i „Veliki park“, kao i Ribočuvarska služba koja upravlja područjem Vrutaka.

Svi zainteresovani pojedinci, udruženja, lokalne samouprave, firme ili ekološke, nevladine, učeniške i studentske organizacije koje žele da se uključe u akciju, bilo svojim angažovanjem, bilo mehanizacijom, logističkom pomoći ili na bilo koji drugi način, kako bi smo rekama i jezerima vratili dostojanstveni izgled i životnu sredinu učinili lepšom i zdravijom, navedeno je u informaciji Grada Užica.

Za čistu vodu, za zdravu životnu sredinu, očistimo Vrutke zajedno!

- Advertisement -