Naslovna Ključne reči EKOLOGIJA

Ključna reč: EKOLOGIJA

UŽIČKA GRADONAČELNICA Pobleme rešavamo danonoćno

Gašenje požara na deponiji Duboko je pri kraju, kaže gradonačalenica Užica dr Jelena Raković Radivojević i dodaje, “kvalitet vazduha mere Agencija za zaštitu životne sredine, Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“ i Zavod za javno zdravlje Užice, te da su svi podaci javno dostupni svima”.

Situacija na deponiji „Duboko“ bolja – Izjavila užička gradonačelnica

- Hvala vatrogascima, rukovaocima mašina, vozačima kamiona, hvala svima jer nadljudskim naporima i poslednjim atomima snage daju sve od sebe da se ovaj požar ugasi. Danas je sitaucija na deponiji bolja u odnosu na prethodne dane, - izjavila je dr Jelena Raković Radivojević.

PROTEST Tražimo zatvaranje deponije, smenu odgovornih

Na protestu u Užicu, u organizaciji meštana Lunovog Sela, zbog požara na Regionalnoj deponiji "Duboko" koji traje od 5. maja, i pored kiše, okupio se veliki broj građana. Zatraženo je zatvaranje deponije, smena odgovornih.

REAKCIJE: POVODOM POŽARA NA DEPONIJI DUBOKO

Zbog požara na Regionalnoj deponiji "Duboko" opozicioni predstavnici traže smenu gradskog rukovodstva, deponije "Duboko i direktorke Zavoda za javno zdravlje. U saopštenju Gradskog odbora PUPS Užice se kaže: "Samo udruženi možemo sačuvati naš grad i okruženje". SSP zahteva ostavke i uvođenje vanredne sutuacije.

PLANETA PROTIV PLASTIKE U akciji preko 50 država

Pažnja ovgodišnjeg obeležavanja Dana planete Zemlje je posvećena ukazivanju na štetu koju zagađivanje plastikom čini po zdravlje ljudi i planete. Ovo je svetski događaj sa ciljem da se istakne važnost zaštite životne sredine.

PREPORUKE građanima Kada je povećano zagađenje vazduha

Ovih dana, a posebno juče, vazduh u Užicu, prema merenjima kada su u pitanju PM10 čestice bio je zagađen i imao je vrednost 130 mikrograma po metru kubnom. Kada je reč o PM2.5 česticama vazduh je jako zagađen i izmereno je 121, a dozvoljeno je 110 mikrograma.

NADA MATIĆ Akcija u školi „JYSK za moj zeleni grad“

Užička Osnovna škola "Nada Matić" u centru grada dobila prelep vrt, zasađeno 80 sadnica četinara i ukrasnog šiblja. Zaposleni u kompaniji JYSK, učenici trećeg razreda ove škole i rdnici "Bioktoša" učestvovali u ovoj zanimljivoj ekološkoj akciji.

DAN PEŠAČENJA I akcija gondole „Da nam planina blista“

U subotu je Rosa Dana pešačenja, najveća pešačka manifestacija u Srbiji. A potom će iduće sedmice na Zlatiboru Gold gondola od sloganom „Da nam planina blista“, obeležiti 26. septembar, Svetski dan čistih planina.

UREDITI PARK Pored užičke Narodne biblioteke

Predlažemo loklanoj samoupravi da uredi zapušteni parka kod užičke Biblioteke, poznatog kao Kec bar, koji je sada pretvoren u ruglo i sramotu grada. I uz minimalna ulaganja prostor staviti u funkciju zadovoljavanja kulturnih potreba građana, navodi Gradski odbor SSP Užice.

NE ZAGAĐUJ Ovo je jedina Zemlja koju imamo!

Na putu preko Kadinjače, od Užica prema Bajinoj Bašti, kod česme koja je nedaleko od Spomen kompleksa "Kadinjača", ružan prizor, voda teče putem, otpad razbacan, a kontejeneri prazni.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE