Projekat „Udahnimo život prirodi“ počeo je da se realizuje pošumljavanjem parcela u Velikom parku. U Gradu Užicu u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne biće pošumljeno 5,22 hektara na tri parcele u Velikom parku i dve na Belom groblju. Vrednost projekta je preko 1,7 miliona dinara.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je „da pošumljavanje ima za cilj da povećamo procent zelenih površina i sprečimo eroziju tla. To će doprineti boljoj zaštiti životne sredine a pre svega kvalitetnijem vazduhu“.

Pošumljavanje je na parcelama gde je 2012. godine došlo do sušenja šume.

– Sadnice javora su otporne za uslove gradske sredine i kontejnerske sadnice imaju 30-40 procenata veći uspeh prilikom pošumljavanja, – istakao je Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika.

Sadnice su nabavljene iz JP Srbija šume – rasadnika u Požegi. Pošumljavanje u Velikom parku i na Belom groblju biće završeno za 20 dana.

Promoteri akcije su Anastasija Murić, eko mis i Nikola Filipović, svetski šampion u kik boksu.

Anastasija Murić, mis eko zahvalila se Gradu Užicu i Ministarstvu za zaštitu životne sredine na pozivu za učešće na ovom projektu.

PRIJEM ZA SVETSKOG ŠAMPIONA U KIK BOKSU

Danas je u Užicu priređen svečani prijem za svetskog prvaka Nikolu Filipovića, koji je na 22. Svetskom prvenstvu u kik boksu osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji.

Užički gradonačelnik Tihomir Petković, priredio je svečani prijem za Filipovića, a uz čestitke i poklone, uručio i novčanu nagradu od 50.000 dinara.

- Advertisement -