5. jun Zlatibor

Manifestacija je svečano otvorena 4. juna na Kraljevom trgu na Zlatiboru, uz intoniranje himne “Bože pravde“, pred velikim brojem okupljenih građana i učesnika.

Policijadu je otvorio predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, koji se na početku zahvalio rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova na nesebičnoj saradnji i naporima koje ulažu u poboljšanju prava zaposlenih.

– Mi hoćemo i želimo dobar odnos sa MUP-om, sa poslodavcem Vladom Republike Srbije, jer samo tako možemo podići ugled MUP-a, zaštiti policijajce na ulici i na taj način povećati bezbednost građana, – reči su Ranitovića, koji je pozdravio i goste iz Makedonije i Republike Bugarske. 

Podršku u organizaciji manifestacije dali su opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i mnogi drugi. A na završnom skupu plaketu za doprinos razvoja sporta u MUP dobio je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP, zadužen za ljudske resurse.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova daje svoj doprinos u afirmaciji sporta u Srbiji, pre svega kroz značajne rezultate svojih pripadnika koje postižu na domaćin i na međunarodnim takmičenjima u mnogim sportskim disciplinama i veštinama. Ponosimo se sportskim uspesima svih naših pripadnika i baš kao što je rekao i naš ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sport je oblast u koju treba neprestano ulagati, a mi smo spremni da u narednom periodu pružimo još veću pomoć i podršku našim pripadnicima kako bi ostvarivali još bolje sportske rezultate, – istakao je Vladimir Ilić

Sa takmičenja u odbojci, Policijada na Zlatiboru (Foto: MUP)

Ilić je najavio da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije planiraju puno novih aktivnosti, pre svega poboljšanje uslova u Sportskom centru policije u Makišu, kao i projekte za besplatne škole sporta dece pripadnika MUP i uključivanje MUP u promociju velikih sportskih međunarodnih događaja koji se planiraju održati u našoj zemlji.

Ovogodišnja Policijada, najmasovnija je sportska manifestacija u MUP-u i postignut je rokord u broju učesnika, njih čak 1.200. Učesnici su nadmetali u čak 11sportskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje, navodi se u informaciji organizatora manifestacije.

4. jun Najava manifestacije

Policijada, manifestacija u okviru MUP-a Srbije, ove godine će okupiti preko 900 učesnika. Oni će se takmičiti u 11 disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

I ovom, kao i prethodnim takmičenjima, prisustvovaće više uglednih zvanica iz vrha države, MUP-a, te predstavnika policije i sindikata iz Burgarske, Makedonije, drugih sindikalnih organizacija Srbije, saopšteno je iz Opštine Čajetina.

Osim čajetinske lokalne samouprave pomoć u organizovanju manifestacije organizaotori imaju u Turističkoj organizaciji „Zlatibor“, Kompaniji „Zlatiborac“ i Pivari Hajneken.

Manifestacija počinje danas, 4. juna, svečanim otvaranjem na Kraljevom trgu u 15 časova.

Zlatibor, centar (Foto-Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na linku Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -