„Milamara fest“ je muzički festival koji se drugu godinu za redom organizuje u znak sećanja na užičkog muzičara Milomira Milosavljevića, i biće održan u petak, 26. avgusta, u Gradaskom kulturnom centru.

Na ovogodišnjem „Milamara fest“ festivalu učestovaće bendovi: Nikad spremni, Rock almanac, Lude žene, Đorđe Vasić bend, Koherentni konji, KV family, Užička republika i Moondance.

Početak programa planiran je u 20:00 časova, a ulaznice se nalaze u prodaji po ceni od 500 dinara. Sav prihod od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe.

Pored humanitarnog koncerta – „Milamara fest“ još beležimo:

25. avgust

„Milamara fest“, Predstava za decu „Pustinjska ljubav“

U okviru programa „Žestivala“ danas, petak, 25. avgust, u 18:00 časova na velikoj bini na Gradskom trgu biće održana dečija olimpijada i predstava za decu „Pustinjska ljubav“.

A u 20:30 časova na platou centrale „ Pod gradom“ koncert će održati hor G.L.A.S.

27. i 28. avgust

„Povratak prirodi“

U sklopu realizacije 7. Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa „Žestival 2022“, Regionalna razvojna agencija Zlatibor u saradnji sa Gradom Užice, Turističkom organizacijom Užice, Narodnim muzejem Užice, Planinarskim društvom „Rujno“, Zip linijom Stari grad i Klisurom 031 organizuje vikend u klisuri reke Đetinje pod nazivom „Povratak prirodi“.

Tokom vikenda, 27. i 28. avagusta, sugrađani i posetioci imaju mogućnost da besplatno posete staru hidrocentralu „Pod gradom“, užički Stari grad i Arheološki park “StaPARK” u Staparskoj banji.

Najmlađi u Staparku, na dan otvaranja (Foto: N.Tošić Užicemedia)

U periodu od 12:00 do 20:00 časova, na raspolaganju su vožnje zip linijom Stari grad po promotivnoj ceni od 1.000 dinara po osobi, kao i vožnja kajaka na velikoj brani po ceni od 800 dinara po kajaku (dvosed).

„U nedelju, 28.avgusta, pozivamo sugrađane da se priključe organizovanoj planinarskoj turi od gradske plaže do manastira Rujan u dužini od oko 14 km u organizaciji Planinarskog društva „Rujno“. Polazak grupe je sa gradske plaže 28.8.2022. godine u 08:00 časova. Neophodna je prijava za učešće Planinarskom društvu „Rujno“ na broj 065 314 3143 (Branislav).

U slučaju malog broja zainteresovanih i loših vremenski prilika, organizator će obavestiti učesnike o novom terminu realizacije planinarske ture“, navode organizatori.

Pored redovnih polazaka minibusa na relaciji gradska plaža – Staparska banja, tokom ovog vikenda uvode se dodatni polasci prema sledećem rasporedu:

27. avgust

Susreti amaterskih grupa u Ravnima

Gradski kulturni centar Užice, Osnovna škola “Đura Jakšić” Ravni i MZ Ravni organizuju 40. Susrete Amaterskih grupa Zlatiborskog okruga. Ova tradicionalna manifestacija održaće se u subotu 27. avgusta sa početkom u 19:00 časova u sali osnovne škole u Ravnima.

Povratak prirodi, manifestacija u klisuri Đetinje (Foto: Iz arhive UžiceMedia

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -