Servisne informacije/Avgust –I dalje beležimo aktivnosti gradskih javnih preduzeća „Bioktoša“, „Niskogradnje“, „Vodovoda“… hroniku MUP-a. A tu su i informacije o našim novim malim sugrađankama i sugrađanima.

Servisne informacije/AVGUST  – 31. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođeno pet  beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka.

JKP „Bioktoš“: Pretplatni ugovori za parking

U Parking servisu se mogu sklopiti pretplatni ugovori za parkiranje u II zoni. Ugovor mogu sklopiti građani koji imaju prebivalište na teritoriji grada Užica van zone I i II, odnosno pravna lica i preduzetnici sa sedištem u Užicu ali su van zone I i II.

Takođe, građani koji žive u zoni I i II, kao i preduzetnici sa sedištem u I i II, za drugo i svako naredno vozilo u vlasništvu, mogu sklopiti ugovor za pretplatnu kartu samo za zonu II. Cena pretplatne karte je 1600,00 dinara za građane i 2300,00 dinara za pravna lica i preduzetnike.

Prilikom sklapanja ugovora na uvid pored očitane saobraćajne dozvole i lične karte podnosi se i kopija polise osiguranja za vozilo, saopšteno iz JKP „Bioktoš“ RJ „Parking sesrvis“.

Od četvrtka 1. septembra aktiviraju se đački polasci

JP “Užice razvoj” obaveštava građane, korisnike javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Užica da će od četvrtka, 1. septembra, biti aktivirani svi đački polasci na linijama zbog početka školske godine.

Vreme: Promenljivo oblačno, pljuskovi

U Srbiji danas oblačno vreme, povremeno s pljuskovima i grmljavinom. Suvo jedino na severozapadu zemlje. Maksimalna dnevna temepratura do 30.

četvrtak se posle podne očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu intenzivnijih pljuskova sa gradom i jakim vetrom. 

Pretežno oblačno i hladnije vreme u petak.

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia

Aktuelne podatke o kovidu za Srbiju pogledajte na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Servisne informacije/AVGUST  – 30. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođena jedna beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođena je jedna beba, dečak.

Vreme: Promenljivo, mestimično kiša

Do kraja dana promenljivo i nestabilno, mestimično pljuskovi i grmljavina. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 30 stepeni.

Sutra na severozapadu Srbije pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično pljuskovi i grmljavina. Posle podne i uveče tendencija prestanka padavina i postepeno razvedravanje.

U četvrtak u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima. U petak ponovo pljuskovi i grmljavina.

29. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe, sve tri su devojčice.

Vreme: Promenljivo, nestabilno i toplo

Nestabilno, uz sunčane intervale i moguću kišu i danas, najavljuju meteorolozi. Ovog jutra temperatura u Užicu 18, a na Zlatiboru i u Sjenici 14 stepeni.

Užice je sinoć zahvatilo nevreme, ulice su bile pod vodom.

Danas u Srbiji promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima. Moguća lokalna pojava grmljavine sa većom količinom padavina. Vetar slab. Maksimalna temperatura do 31 stepen.

Sutra, u utorak, slično vreme, u četvrtak sunčano, u petak opet kiša.

MUP: Ugašeni požari usled udara groma

Požari nastali usled udara groma i kao posledica nevremena u Zlatiborskom upravnom okrugu, ugašeni su u četiri objekta u mestima Vrutci, Bela Zemlјa i Crkvine i u Romanijskoj ulici u Užicu, dok je lokalizovan požar u Nikojevićima, saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U požarima nije bilo povređenih lica, intervenisalo je više od 20 pripradnika Vatrogasno-spasilačke jedinice Užice, Požega i Čajetina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, sa devet vozila.

Stapark u klisuri Đetinje (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

26. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe, sve tri su devojčice.

Vreme: Promenljivo, toplo

Promenljivo oblačno, toplo sa više sunčanih intervala. Ovog jutra u Užicu 19, na Zlatiboru 16 stepeni.

Tokom dana u Srbiji promenljivo sa dužim sunčanim intervalima i toplo. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom sredinom dana i posle podne. Vetar slab. Najviša dnevna temperatura od 29 do 33 stepena.

I sutra, u subotu, oblačno i toplo uz mogućnost padavina. Najviša dnevna do 32 stepena.

25. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe jedna devojčica i dva dečaka.

JKP „Vodvod“:  Pucanje cevi u Koštici

18:00 časova: Kvar na vodovodu u Koštici je otklonjen, potrošači bi trebalo vodu da dobiju do ujutru.

U toku prethodne noći došlo je do pucanja cevi na cevovodu visoke zone u naselju Koštica. Ekipe JKP “Vodovod” odmah su izašle na teren i u veoma teškim uslovima zbog nepristupačnog terena uspele da lociraju kvar.

Saobraćaj na deonici magistralnog puta kroz Košticu odvijao se otežano usled velike količine vode, mulja i otpada. Međutim, zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi “Vodovoda” i “Bioktoša” saobraćaj je normalizovan, a ulica očišćena i oprana.

U jutarnjim satima pristupilo se otklanjanju kvara i prema očekivanjima trebalo bi da u toku dana i situacija sa vodosnabdevanjem bude u potpunosti normalizovana.

U obaveštenju iz JKP „Vodovod“ se navodi:

Zbog pucanja cevi Ø400, na cevovodu visoke zone, bez vode će biti potrošači koji se snabdevaju sa sistema:

– Cerovića brdo 1

– Pora

– Gluvaći 1 i 2 i

– Kapetanovina (sa podsistemima)

Mole se potrošači sa navedenih sistema kod kojih još uvek nije došlo do prekida u isporuci (dok se rezervoari ne isprazne), da racionalno troše vodu.

Vreme: Promenljivo i toplije

Promenljivo oblačno, sparno, sa slabom kišom. Ovog jutra 18 stepeni u Užicu, na Zlatiboru 14 stepeni.

Tokom dana u ostalim predelima Srbije suvo sa dužim sunčanim intervalima. Posle podne promenljivo oblačno i toplije sa ređom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

U petak promenljivo oblačno i toplo uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom koji se očekuju uglavnom sredinom dana i posle podne. Najviša dnevna do 33 stepena.

Vikend bez kiše, toplo naredne nedelje.

24. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe jedna devojčica i dva dečaka.

Vreme: Promenljivo i toplije

Promenljivo sa više sunca, u Užicu ovog jutra 17, na Zlatiboru 14 stepeni.

Tokom dana u Srbiji više sunca, manje padavina u odnosu na jučerašnji dan. Maksimalna dnevna temperatura od 24 do 28.

Sutra, u četvrtak, promenljivo oblačno i toplije uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Najviša dnevna do 31 stepen.

23. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene dve bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe jedna devojčica i dva dečaka.

Vreme: oblačno, kiša, od četvrtka toplije

Pred nama je još jedan svežiji i tmuran dan sa slabom kišom. U Užicu tokom jutra 18 stepeni.

Danas umereno do potpuno oblačano, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severni. Maksimalna dnevna od 23 stepena do 27 stepeni.

Slično vreme i sutra, od četvrtka se očekuju temperature preko 30 stepeni.

22. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene dve bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su dve bebe jedna devojčica i jedan dečak.

18. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri bebe dve devojčica i dva dečaka.

MUP: Apel za oprez od požara

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, kako ne bi izazvali požare koji mogu da ugroze živote građana i pričine veliku materijalnu štetu.

Samo od početka avgusta evidentirano je 1.712 požara, od čega čak 1.357 na otvorenom prostoru. U narednom periodu, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se period sa visokim temperaturama, koji pogoduje nastanku požara na otvorenom prostoru i njegovom brzom širenju.

Podsećamo građane da je odredbama Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru i ostataka strnih useva, kao i da je za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena kazna za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

Istim zakonom zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara. Za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena je kazna za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara.

Sektor za vanredne situacije će i u narednom periodu, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama na republičkom i lokalnom nivou, nastaviti aktivnost pojačanog nadzora i obilaska terena radi otkrivanja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, a sve u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti građana, navedeno je u saopštenju MUP.

Vreme: Veoma toplo

Danas još toplije u odnosu na prethodni dan. Vedro i sunčano tokom čitavog dana u užičkom kraju, kao i u ostalim mestima Srbije. Maksimslna dnevna temperatura od 33 do 37 stepeni.

Servisne informacije/AVGUST  – 17. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe jedna devojčica i dva dečaka.

Vreme: Vedro i toplo

Danas toplije za koji stepen u odnosu na prethodni dan. Trenutno u Užicu 19 stepeni. Vedro i sunčano tokom čitavog dana u užičkom kraju, kao i u ostalim mestima Srbije. Maksimslna dnevna temperatura od 32 do 35 stepeni.

Za sutra meteorolozi najavljuju još toplije nego danas.

16. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su dve bebe jedna devojčica i dva dečaka.

Vreme: Sunčano i toplo

Tokom dana u Užicu i okolini pretežno sunčano. Trenutno je 19 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura oko 32 stepena.

U većem delu zemlje sunčano, tokom popodneva ponegde kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Najviša temperatura i do 34 stepena.

Sutra, vreme slično današnjem, kiša u dane vikenda.

11. avgust

JKP „Vodvod“:  

Prekid snabdevanja vodom u Vuka Karadžića

Zbog hitne intervencije na vodovodnoj liniji, zbog pucanja cevi, doći će do prekida u isporuci vode, od 09:00 do 15:00 časova, u Ulici Vuka Karadžića. Ukoliko se ranije završe radovi voda će biti puštena bez najave, saopšteno iz JKP „Vodovod“.

Vreme: Narednih dana promenljivo i toplo

U Srbiji danas pretežno sunčano. Samo će na istoku i jugu biti promenljivo oblačno, ponegde s pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Jutarnja temperatura od 13 do 17, najviša dnevna do 29 stepeni.

Sutra, u petak, promenljivo oblačno i u većini mesta suvo sa dužim sunčanim intervalima, samo ponegde u brdsko-planinskim predelima lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

U dane vikenda, subota i nedelja, umereno občano, malo svežije, u većem delu sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i obilne padavine.

Jutarnja temperatura od 14 do 17, najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

10. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene dve bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su dve bebe jedna devojčica i jedan dečak.

Vreme: Danas promenljivo oblačno i suvo

Promenljivo oblačno i u većini mesta suvo sa dužim sunčanim intervalima, samo se u brdsko-planinskim očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 20, najviša dnevna od 25 do 29 stepeni. U nekim mestima lokalne nepogode.

Reka Drina (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

09. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođena jedna beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su dve bebe jedna devojčica i jedan dečak.

Vreme: Promenljivo oblačno, svežije, pljuskovi

Utorak donosi još više oblaka, jače padavine, a biće uslova i za grad i jak vetar. Zato je na snazi narandžasti meteo-alarm. Jutarnja temperatura od 16 do 20 stepeni, najviša od 25 na severu do 32 na jugoistoku.

U Užicu jutro promenljivo oblačno, uz povremene sunčane intervale. Svežije je u odnosu na prethodnu sedmicu, trenutno (u 09:00 časova) u gradu 18, na Zlatiboru 15, koliko je i u Sjenici jutros.

Danas se očekuje svežije, nestabilno vreme, uz pljuskove i grmljavinu. A kako su juče meteorolozi „omanuli“ u prognozi, bar što se tiče Užica, videćemo da li će biti kiše.

Prema prognozi narednih sedam dana svežije, sve do 16 avgusta.

Na sajtu RHMZ-a navodi se da može doći do lokalnih obilnijih padavina i grada, a u zoni pljuska biće osetan i jak vetar. Na snazi je narandžasti meteo-alarm.

Servisne informacije/AVGUST  – 08. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođena jedna beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođena je jedna beba, dečak.

Vreme: Danas promenljivo oblačno, kiša

Jutro u Užicu pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Meteorolozi su za danas najavili promenljivo oblačno, tokom dana pljuskovi i grmljavina, u pojedinim mestima lokalne nepogode.

Maksimalna dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Sutra i u sredu oblačno uz padavine.

Zlatibor, naselje Gajevi (Foto: N.Tošić UžiceMedia))

05. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak.

Vreme: Danas veoma toplo i preko 38 stepeni

U Užicu jutros 17, na Zlatiboru 18 stepeni, mnogo je prijatnije u Sjenici gde je 11 stepeni. Očekuje nas najtopliji dan ove sedmice, meteorolozi predviđaju maksimalnu dnevnu temperaturu i preko 38 stepeni.

Izbegavate najtopliji deo dana, ako možete, nađite dobru hladovinu i nešto za osveženje.

Sutra, u subotu, za koji stepen toplije.

U nedelju za par stepeni niže temperature, popodne naoblačenje. U ponedeljak osveženje i kiša.

 04. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

Vreme: Toplo, do 34 stepena danas

Lepo i sunčano od ranih jutarnjih sati. Tokom dana toplije za koji stepen od jučerašnjeg, a maksimalna dnevna temperatura do 34 stepena. Veoma toplo najavljuju meteorolozi za petak i dane vikenda. Osveženje tek od ponedeljka, za kada je najavljena kiša.

03. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice.

Vreme: Sunčano i toplo

U Užicu i na Zlatiboru jutros je bilo 17 stepeni, prijatno i lepo, a za razliku od užičkog kraja u Sjenici jutros izmereno 9 stepeni. Dan pred nama sunčan i topao, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od 30 do 34 stepena.

Petrovci, Zlatibor (Foto: N.Tosic UžiceMedia)

02. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođene četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica.

 01. avgust

Zdravstveni centar Užice: Rođena jedna beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođena je jedna beba, dečak.

JKP „Vodvod“:  Radovi u Sevojnu

JKP “Vodovod” nastavlja redovnu proizvodnju i kontrolu vode na svim objektima.

Osim toga, ekipe „Vodovoda“ rade na prevezivanju veza i priključaka u Heroja Dejovića u Sevojnu.

Radiće se i na detekciji kvarova u ulicama Ive Andrića i Nemanjinoj.

Vreme: U Užicu toplo

U Užicu prijatnih 17 stepeni. Tokom dana sunčano i toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu do 28 stepeni. Prognostičari najavljuju još toplije narednih dana, uz maksimalnu dnevnu do 33 stepena.

Dečji bazen Užice (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Najvažnije servisne informacije tokom jula možete pogledati OVDE.

Hroniku kovid – 19 tokom jula možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -