Uređenje parka kod GKC trajaće naredna dva meseca, prostor će biti rekonstruisan, a projekntu dokumentaciju je uradilo JP „Užice razvoj“. Projektom je predviđeno i postavljanje led rasvete.

Direktor JP „Užice razvoj“ Miloš Milivojević, potvrdio je da je za rekonstrukciju potemgno 60 dana, da se uređenje prostora radi u skladu sa željama i potrebama mladih Užičana kojima je ovaj park omiljeno mesto za okupljanje i koji će u budućnosti sigurno biti mesto i za organizaciju zanimljivih kulturnih i zabavnih sadržaja.

Direktor JP „Užice razvoj“ Miloš Milivojević (Foto: Grad Užice)

– Takođe, želim da podsetim i da ćemo osim ove javne površine u narednom periodu, opet u skladu sa željama i inicijativama naših sugrađana, na još 14 lokacija u gradu raditi uređenje javnih površina kroz program „Udružimo se“. Vrlo brzo krenućemo i u rekonstrukciju šetališta na gradskoj plaži sa strane na kojoj se nalazi hidrocentrala, – najavio je Milivojević i istakao da je „uređenje svih javnih površina u gradu jedan od važnih poslova jer to su mesta na kojima se Užičani okupljaju, provode svoje slobdno vreme i gde mogu organizovati različite kulturne i druge aktivnosti na otvorenom“.

Uređenje parka kod GKC

Park ispred Gradskog kulturnog centra još jedna je javna površina za koju je projektnu dokumentaciju izradilo JP ” Užice razvoj”. Koordinator za urbanizam i razvoj Ruža Penezić, kaže da su svesni devastiranosti ovog prostora uradili projekat namenjen upravo generacijama mladih, učenika i studenata koji gravitiraju u blizini.

– Naravno vodili smo računa i o ostalim sugrađanima koji ovde pronalaze hlad u vrelim letnjim danima. Planirano je dodatno ozelenjavanje prostora i njegovo oplemenjivanje sezonskim cvetnim aranžmanima. Ostale zelene površine će biti zanovljene, a biće postavljene nove klupe i mobilijar u skladu sa savremenim materijalima i trendovima. Glavni pešački tokovi od GKC-a ka crkvi Svetog Đorđa i od Malog parka ka Jokanovića kući će ostati”.

Projektom je predviđeno i postavljanje led rasvete.

Radovi u parku kod GKC (Foto: N. Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -