Good food & Wine festival okupio je prošle godine 80 izlagača, a ove se očekuje trocifren broj učesnika iz Srbije i regiona. Dobitnici su prestižnog priznanja „Zvezde Beograda“ za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd i zbog toga će slogan na ovogodišnjem festivalu biti „Zvezda Beograda“.

Program festivala čini nekoliko događaja: Karneval „Srbija“ čiji je cilj promocija naše zemlje i svih njenih raskošnih potencijala. Povorka se prethodnih godina kretala od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice, sve do Kalemegdana. Ove godine interesovanja za učešće u Karnevalu „Srbija“ je ogromno i u povorci se očekuje između 500 i 1000 učesnika.

Manifestacija ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz  prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

Sajam tradicionalne hrane i vina

Centralni događaj u okiru Good food & Wine festivala, kao i prethodnih godina, biće Sajam tradicionalne hrane i vina koji će se održati 24. septembra na Sava Promenadi.  

Posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani, vinima domaćih proizvođača, a biće održane i predavanja i radionice  o hrani i piću (food styling- aranžiranje hrane, slaganje vina i hrane i dr.).

Prošle godine, na sajmu je bilo 80 izlagača, a ove godine se očekuje trocifren broj učesnika iz Srbije i regiona. Najboljim izlagačima i proizvođačima biće dodeljene plakete Good Food & Wine festivala, a najsrećnijim posetiocima vredne nagrade u okviru tombole koja će biti organizovama na Sava Promenadi. Posetiocima će biti podeljeno 10.000 poklona različitih kompanija i sponzora događaja.

Veče je rezervisano za bogat tročasnovni kulturno – umetnički program u kojem će učestovati tamburaši, pevači i folklorni ansambli.

Good food & Wine festival – Program: 

Ponedeljak, 19. septembar, u 12:00 časova – konferencija za novinare 

Sreda, 21. septembar,  u 12:00 časova  Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice, do Kalemegdana; učesnici kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije… 

Subota, 24. septembar, radno vreme 14:00 časova – 23:00 časova – Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada  

Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima; tombola;  

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. 

Festival se održava, od 19. do 24. septembra u Beogradu, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 011 3622407 ili email: spektarcentar@gmail.com

Fotografije u tekstu: Good Food & Wine Festival

Kulturno umetnički program (Foto: Good Food & Wine Festival)

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -