10.5 C
Užice
понедељак, март 4, 2024
Naslovna Ključne reči ĐETINJA

Ključna reč: ĐETINJA

GRAD UŽICE OPSTRUIRA Sprovođenje građanske inicijative

Udruženje građana "Libergraf" iz Užica o spornim Odlukama o proglašenju zaštićenog područja "Klisura Đetinje" navodi: Užičanima su uskraćena ustavna prava, Đetinja je bez prave zaštite, a Grad Užice, po njima, opstruira sprovođenje građanske inicijative.

ELEKTRIČNI VOZIĆ Do Staparske banje od avgusta

Od avgusta Užičani će imati priliku da se voze turističkim vozićem trasom od gradske Plaže do Staparske banje, pa će domaćini i gosti uživati u lepotama ovog kraja i atraktivnim lokacijama klisure Đetinje.

ZELENA ĐETINJA Najstrožija kazna za zagađivača

U toku popodneva u reku Đetinju, na delu kroz grad, je izlivena fluorescentno zelena tečnost koja je obojila, i reka je potpuno pozelenela.

ZAVRNI RUKAVE Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje obeležava se godinama, kao dan zaštite zdrave i čiste životne sredine, dan spašavanja i pomoći ljudima, životinjama, pticama, koji se menjaju i nestaju pod uticajem delovanja čoveka na zagrevanje planete.

„LIBERGRAF“ Zahteva hitnu reakciju nadležnih

Nedavno je Đetinja ponovo „pobelela“ najverovatnije od kanalizacionih i drugih otpadnih voda koje su u nju ispuštaju, javnost zahteva da se nađu oddgovorni i kazne, a Građanska čitaonica “Libergraf” zahteva urgentnu reakciju nadležnih republičkih i gradskih organa, njihovo otkrivanje i kažnjavanje.

„MILAMARA FEST“ Predstava, „Povratak prirodi“

U petak i dane vikenda brojni kulturni sadržaji - već večeras muzički festival u GKC, sećanje na Milomira Milosavljevića, na Trgu je predstava za decu o okviru "Žestivala", a za vikend u klisuri reke Đetinje manifestacija pod nazivom Povratak prirodi.

VLADAN SINĐIĆ, Libergraf Zeleni plan za bezbrižan dan

Građanska čitaonica "Libergraf" spada u red organizacija koje se najviše interesuju za unapređenje životne sredine u gradu na Đetinji. Pokretači su brojnih akcija, a pažnju u poslednje vreme privlači program "Zeleni plan za bezbrižan dan". Vladan Sinđić smatara da je Užicu više nego potreban strateški pristup rešavanju problema zagađenja životne sredine.

SEZONA ALERGIJA Kako se pripremiti za izlet u prirodi?

Sezona alergija se bliži, sa kojima se susreće veliki broj ljudi, posebno dece. Ako vas često svrbe oči, curi vam nos, kašljete, kijate, imate otoke na koži ili crvenilo, osećate umor i iscrpljenost, a pritom niste prehlađeni ili bolesni, verovatno imate neku vrstu alergije, koja može biti sezonska ili stalna.

DEČJI BAZEN U UŽICU U toku rekonstrukcija

Dečji bazen u Užicu postoji godinama, ali se u poslednje vreme sve manje koristo. Krajem avgusta počela je kompletna rekonstrukcija, vrednost radova iznosi 20 miliona dinara.

ZA ČISTIJU ĐETINJU Vratimo užičkom moru stari sjaj

Za čistiju Đetinju i uređenu gradsku plažu, protest u Užicu, sa koga je od lokalne vlasti zatraženo da spreči dalje zagađenje reke. Zabrinjavajući je podatak da se od Plaže do hale Veliki park uliva 70 kanalizacionih izvoda, od kojih većina nije pod kontrolom.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE