7 C
Užice
subota, 23 oktobra, 2021
Naslovna Ključne reči ĐETINJA

Ključna reč: ĐETINJA

DEČJI BAZEN U UŽICU U toku rekonstrukcija

Dečji bazen u Užicu postoji godinama, ali se u poslednje vreme sve manje koristo. Krajem avgusta počela je kompletna rekonstrukcija, vrednost radova iznosi 20 miliona dinara.

ZA ČISTIJU ĐETINJU Vratimo užičkom moru stari sjaj

Za čistiju Đetinju i uređenu gradsku plažu, protest u Užicu, sa koga je od lokalne vlasti zatraženo da spreči dalje zagađenje reke. Zabrinjavajući je podatak da se od Plaže do hale Veliki park uliva 70 kanalizacionih izvoda, od kojih većina nije pod kontrolom.

TUŽNA SLIKA NAŠE ĐETINJE

Đetinja i danas izgleda i ružno i tužno, posebno na delu kod Starog železničkog mosta. Nadležni ćute, a sve su prilike proći će kao i mnogo puta ranije, kada krivci niti su pronađeni, niti kažnjeni.

ZA UREĐENJE KORITA ĐETINJE Od „Srbijavoda“ 15 miliona dinara

Očekivanja su da prvi radovi za ugovorena sredstva u iznosu od 15 miliona dinara na sanaciji korita Đetinje počnu kada to vremenske prilike dozovle u toku maja ili juna meseca.

LIFT NA UŽIČKOJ PLAŽI PONOVO RADI

Od puštanja u rad lifta na gradskoj plaži u Užicu namenjenog osobama sa invaliditetom, majkama sa dečjim kolicima, biciklistima i rekreativcima, koji čas radi,...

SVETSKA NEDELJA VODA Čuvamo li naše blago?

Svetska nedelja voda trebalo je da se ove godine održi juglilarni, 30. put, ali su organizatori zbog izbijanja panedmije koronavirusa odgodili i preseljen je na virtuelni nivo. Inače, okuplja različite profesije i učesnike iz čitavog sveta sa ciljem da se unapredi saradnja i povezivanje u oblasti voda. A da li mi čuvamo naše vode?

VODA NA GRADSKOJ PLAŽI ZA KUPANJE Ali se preporučuju mere opreza

Voda Đetinje može se koristiti za kupanje i rekreaciju, saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje.

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE Voda Đetinje nije za kupanje

Na delu Gradske plaže voda Đetinje pripada vodotoku pete klase, odnosno vodotoku lošeg  ekološkog statusa i ne može se koristiti za kupanje i rekreaciju na vodi.

REKA ĐETINJA PREKRIVENA BELOM PENOM

Rekom Đetinjom čitavim tokom kroz grad pliva bela pena. Fotografije su zabeležene jutros u 8 sati.

REKA ĐETINJA OVIH DANA Tužno „užičko more“

Ovako izgleda reka Đetinja, kako volimo da kažemo „užičko more“, ovih dana. I tužno i ružno.
- Advertisement -
1,052FanovaLajkuj
441PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE