13.9 C
Užice
четвртак, јун 13, 2024
Naslovna Ključne reči ŽESTIVAL

Ključna reč: ŽESTIVAL

STARO UŽICE KROZ ODEVANJE Izložba fotografija

Deo iz bogate zbirke fotografija Miloša Poznanovića mogli su da vide Užičani, na izložbi koja je otvorena na Trgu partizana, u okviru 8. Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa.

U SKRIVENOJ DUŠI GRADA Izložba za početak Žestivala

"Žestival" je počeo na najlepši mogući našin, izložbom užičkog akademskog slikara Radomira Vergovića, u Jokanovića kući. Festival traje do 28. avgusta i Užičani će biti u prilici da vide niz sadržaja. Večeras je promocija knjige Marka Popovića "Hronika jedne užičke porodice" na tvrđavi Stari grad.

FESTIVAL PRIRODE I kulturnog nasleđa „ŽESTIVAL“

Međunarodni festival prirode i kulturnog nasleđa "Žestival" promoviše povratak prirodi, očuvanje prirodnih lepota ovog kraja, reke Đetinje i njene klisure. Nastao 2006. godine na osnovu jednog podatka iz knjige našeg sugrađanina i hroničara Milorada Iskrina, „Užičke kafane i pekare“...

„MILAMARA FEST“ Predstava, „Povratak prirodi“

U petak i dane vikenda brojni kulturni sadržaji - već večeras muzički festival u GKC, sećanje na Milomira Milosavljevića, na Trgu je predstava za decu o okviru "Žestivala", a za vikend u klisuri reke Đetinje manifestacija pod nazivom Povratak prirodi.

„ŽESTIVAL 2022“ Festival prirode i kulturnog nasleđa

Sedmi po redu Međunarodni festival prirode i kulturnog nasleđa "Žestival 2022" počinje večeras u Užicu. Tokom sedmodnevnog trajanja manifestacije predviđen je razrnovrstan program.

IZLOŽBA O TRGU PARTIZANA Na užičkom trgu

Izložba o Trgu partizana - svedočenje o vrednom jubileju, 60 godina postojanja. Na otvaranju Trga partizana u Užicu bilo je 200.000 ljudi a opština Titovo Užice tada je imala 20.000 stanovnika. Trg partizana 3. jula otvorio je Aleksandar Ranković, a sutradan na svečanosti govorio je Josip Broz Tito, predsednik SFRJ.

ŽESTIVAL FESTIVAL PRIRODE I kulturnog nasleđa

"Žestival" Festival prirode i kulturnog nasleđa je manifestacija za koju, slobodno možemo reći, da je ideja potekla od poznatog užičkog hroničara Milorada Iskrina, koji nas je u svsojoj knjizi podsetio da je užička klekovača izlagana još u XIX veku, kada se Užičanin Toma Numović, pojavio na sajmu u Briselu. U grad na Đetinji se vratio sa zlatnom medaljom.

ŽESTIVAL U OKVIRU MANIFESTACIJE „BOŽIĆNI TRG“

U okviru manifestacije "Božićnog trga" održaće se po prvi put i "Zimski Žestival", večeras u Užicu.

Proglašenjem pobednika za najbolju voćnu rakiju i nastupom Jelene Tomašević završen...

U kategoriji destilerija šampionski pehar pripao destileriji TIM iz Bajine Bašte.

MASSIMO SAVIĆ GOSTUJE U UŽICU Koncert u četvrtak u GKC

Večeras u užičkom GKC u okviru “Žestivala” nastupaju Plavi ansambl i prijatelji, a u četvrtak u Užicu gostuje Massimo Savić.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE