Izložba u Biblioteci je u sredu, pod nazivom „Trideset godina kasnije fotograf Petar Otoranov“, potom će do kraja nedelje Užičani moći da prisutvuju koncertima u Gradskom kulturnom centru.

Izložba će biće otvorena u Narodnoj biblioteci Užice,u sredu, 5. aprila, sa početkom u 18:00 časova. Autori izložbe su: mr Jelena Toskić i Dragan Cicvarić iz Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno.

Petar Otoranov (1927-1997) je bio čuveni fotograf i foto-reporter „Politike“ i svojevrsni hroničar sela Sirogojna, pletilja, prvih izložbi i prezentacija Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno.

Muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno (Foto: N.Tošić/UžiceMedia)
  1. april

Izložba u Biblioteci pa koncert „Buč kesidi“

Pančevački sastav „Buč Kesidi“ u sklopu svoje ekskluzivne klupske regionalne turneje „Skupi snagu“ održaće 12 koncerata širom Srbije, a jedan od gradova u kojima će nastupiti je i Užice. Pored regularnog repertoara ovog benda, po prvi put publika će moći uživo da čuje neke pesme sa novog albuma.

Bend je inače dostigao regionalnu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na YouTube-u, posećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su osvojili. Buč Kesidi je nedavno izbacio dva singla sa predstojećeg trećeg albuma, „Curimo po asflatu“ i „Skupi snagu“.

Koncert je zakazan za četvrtak 6. april, a prvih 150 ulaznica na biletarnici GKC-a mogu se kupiti po promotivnoj ceni od 800 dinara, nakon čega će cena ulaznice biti 1000 a na dan koncerta 1200 dinara.

  1. aprila

„Frajle“ u Gradskom kulturnom centru

U okviru turneje pod nazivom „Pesmom da život slavimo“, čuvenom novosadskom triju dama ovo će biti prvo gostovanje u Užicu nakon koncerta na Hidrocentrali iz 2010. godine. „Frajle“ će nastupiti u Gradskom kulturnom centru u Užicu, gde će publika moći da uživa u muzici ovih sjajnih dama u petak, 7. aprila, sa početkom od 21:00 čas.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti na biletarnici GKC-a po ceni od 1500 dinara.

GKC Užice (Foto: N.Tošić/Arhiva UžiceMedia)
  1. april

Five Points Gang

„Five Points Gang“ je jedan od najmoćnijih i najoriginalnijih bendova na britanskoj muzičkoj sceni. Oni su, prema rečima njihovih fanova, spremni da postanu najveći rokenrol bend na svetu. „Momci su nadaleko poznati po tome što svoje nastupe uvek dovode do krajnjih granica, i uprkos tome što su okupani znojem i izudarani od puta, ovi momci su uvek žedni za više“.

U klubu GKC-a nastupiće 8. aprila, od 21:00 čas, ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se nabaviti u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena ulaznica biti 700 dinara.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -