Naslovna Ključne reči MUZEJ NA OTVORENOM STARO SELO

Ključna reč: MUZEJ NA OTVORENOM STARO SELO

MLADOST JE UVEK ISTA – Užička omladinska periodika

U Dvorani Muzeja na otvorenom ,,Staro selo“ Sirogojno, pred brojnom publikom, otvorena je izložba Narodne biblioteke, "Mladost je uvek ista – užička omladinska periodika". Na 14 panoa izložena je značajna građa zavičajne periodike.

U ZAGRLJAJU ZLATIBORA Muzej “Staro selo”

Turistička organizacija "Zlatibor" pripremila je serijal emisija pod nazivom „U zagrljaju Zlatibora“ koje otkrivaju lepote i potencijalnim turistima približavaju potencijale Zlatibora.Treća epizoda kampanje „U zagrljaju Zlatibora“ predstavlja Muzej “Staro selo” Sirogojno.

SIROGOJNO „Sećanja iz detinjstva i rane mladosti“

U dvorani Muzeja na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu, organizovana je promocija knjige "Sećanja iz detinjstva i rane mladosti" - zabeleške Milivoja Smiljanića (1877 – 1959)", koja je kao veoma značajno izdanje Muzeja na otvorenom "Staro selo", objavljena krajem 2022. godine.

FOTO-REPORTAŽE Petra Otoranova o Sirogojnu

Izložba u holu Narodne biblioteke Užice posvećena je Petru Otoranovu, hroničaru Sirogojna, Muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno, pletiljama. Autori izložbe su mr Jelena Toskić i Dragan Cicvarić.

IZLOŽBA U BIBLIOTECI „Trideset godina kasnije…“

Kada je kultura u pitanju Užičani će već sutra, sreda, moći da pogledaju izložbu čiji su autori Jelena Toskić i Dragan Cicvarić iz Muzeja na otvorenom "Staro selo". Narednog dana je koncert pančevačkog sastava "Buč Kesidi", zatim će nastupiti "Frajle", pa "Five Points Gang".

PUTOVANJE Kako organizovati ove zime?

Planirate da počastite sebe i otputujete negde ove zime? Potrebna vam je pomoć oko odabira destinacije, načina putovanja, kao i celokupne organizacije?

Muzej Staro selo SIROGOJNO U krugu najboljih

Muzej na otvorenom "Staro selo" iz Sirogojna je među najboljim slovenskim muzejima. Na ovogodišnjoj ŽIVA AWARD 2022 dodeli nagrada, održanoj u Sloveniji, u konkurenciji 29 nominovanih muzejskih ustanova,,Staro selo'' je dobitnik Priznanja za pripovedanje (Special recognitions for Storytelling).

STOPIĆA PEĆINA Zlatiborski speleološki biser

Stopića pećina se nalazi na dvadesetak kilometara od centra Zlatibora i može se posetiti svakog radnog dana. Sa okolinom je stavljena pod zastitu, kao spomenik prirode.

ZLATIBORSKA SELA SVE PRIVLAČNIJA ZA TURISTE

Turistima koji žele da osete čari zlatiborskih sela na raspolaganju su smeštajni kapaciteti u više sela, tako da se mogu odmarati u Sirogojnu, Gostilju, Rožanstvu, Ljubišu,Tripkovi, Mačkatu, Ribnici...

SVE VIŠE ZAINTERESOVANIH ZA SEOSKI TURIZAM

Oni koji žele da unaprede svoju turističku ponudu ili tek započnu bavljenje tom delatnošću u ruralnim područjima Srbije mogu da dobiju IPARD podsticaje, a rok za podnošenje zahteva na javnom pozivu je do 1. oktobra. Mnogo domaćinstva u užičkom kraju već se bave seoskim turizmom, neki uspešno.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE