Naslovna Ključne reči SIROGOJNO

Ključna reč: SIROGOJNO

MLADOST JE UVEK ISTA – Užička omladinska periodika

U Dvorani Muzeja na otvorenom ,,Staro selo“ Sirogojno, pred brojnom publikom, otvorena je izložba Narodne biblioteke, "Mladost je uvek ista – užička omladinska periodika". Na 14 panoa izložena je značajna građa zavičajne periodike.

SERIJAL U zagrljaju Zlatibora VODOPAD GOSTILJE

Turistička organizacija "Zlatibor" pripremila je serijal emisija pod nazivom „U zagrljaju Zlatibora“ koje otkrivaju lepote turistima približavaju potencijale planine. U novoj epizodi predstavlja se Gostilje, a ranije smo videli Tornik, pa Muzej “Staro selo” Sirogojno.

U ZAGRLJAJU ZLATIBORA Muzej “Staro selo”

Turistička organizacija "Zlatibor" pripremila je serijal emisija pod nazivom „U zagrljaju Zlatibora“ koje otkrivaju lepote i potencijalnim turistima približavaju potencijale Zlatibora.Treća epizoda kampanje „U zagrljaju Zlatibora“ predstavlja Muzej “Staro selo” Sirogojno.

SIROGOJNO „Sećanja iz detinjstva i rane mladosti“

U dvorani Muzeja na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu, organizovana je promocija knjige "Sećanja iz detinjstva i rane mladosti" - zabeleške Milivoja Smiljanića (1877 – 1959)", koja je kao veoma značajno izdanje Muzeja na otvorenom "Staro selo", objavljena krajem 2022. godine.

FOTO-REPORTAŽE Petra Otoranova o Sirogojnu

Izložba u holu Narodne biblioteke Užice posvećena je Petru Otoranovu, hroničaru Sirogojna, Muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno, pletiljama. Autori izložbe su mr Jelena Toskić i Dragan Cicvarić.

IZLOŽBA U BIBLIOTECI „Trideset godina kasnije…“

Kada je kultura u pitanju Užičani će već sutra, sreda, moći da pogledaju izložbu čiji su autori Jelena Toskić i Dragan Cicvarić iz Muzeja na otvorenom "Staro selo". Narednog dana je koncert pančevačkog sastava "Buč Kesidi", zatim će nastupiti "Frajle", pa "Five Points Gang".

MLADI I MUZEJI Zainteresovani za radionice

Muzej na otvorenom ,,Staro selo'' Sirogojno je jedini ovog spečifičnog tipa u Srbiji koji je prepoznat ne samo na ovim prostorima već i šire. Programi Muzeja bazirani su na proučavanju i prezentaciji kulturnog nasleđa, posebno segmenata nematerijalnog kulturnog nasleđa kao što su zanati, običaji, muzika. zato jeSirogojno jedan od najposećenijih lokaliteta užičkog kraja.

Stanoje Stamatović Glavaš Junak, hajduk, vojvoda

Stanojevi potomci sa Zlatibora kažu, učiniće sve da podstaknu zavičajne pisce i istoričare da se pozabave ličnošću i neospornim delom Stanoja Stamatovića Glavaša. Sa svoje strane, zlatiborski Stamatovići su već učinili prvi korak, pomažući da se štampa prva ozbiljna, velika knjiga o Stanoju Glavašu, autora, Predraga Cvetkovića.

Muzej Staro selo SIROGOJNO U krugu najboljih

Muzej na otvorenom "Staro selo" iz Sirogojna je među najboljim slovenskim muzejima. Na ovogodišnjoj ŽIVA AWARD 2022 dodeli nagrada, održanoj u Sloveniji, u konkurenciji 29 nominovanih muzejskih ustanova,,Staro selo'' je dobitnik Priznanja za pripovedanje (Special recognitions for Storytelling).

STOPIĆA PEĆINA Zlatiborski speleološki biser

Stopića pećina se nalazi na dvadesetak kilometara od centra Zlatibora i može se posetiti svakog radnog dana. Sa okolinom je stavljena pod zastitu, kao spomenik prirode.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE