Slikarska duša istoka naziv je simpozijuma, koji se po sedmi put organizuje u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru. Nagrade sa konkursa povodom Svetskog dana voda biće uručne svečanosti 22. marta, kada će biti otvorena i izložba svih dosadašnjih radova u prethodnih sedam godina.

Slikarska duša istoka

Simpozijum će biti otvoren do subote, 25. marta, kada će biti postavljena izložba nastalih radova. Ove godine u simpozijumu učestvuje 25 umetnika iz osam zemalja – Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Alžira i Rusije, kojima će inspiracija biti Zlatibor.

Organizator projekta pod nazivom je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina i Rade Filipović, kao i ranijih godina.

Slikarska duša istoka na Zlatiboru, a u Užicu nagrade sa konkursa

Komisija za dodelu nagrada u okviru likovnog i literarnog konkursa na temu “Tiha voda breg roni”, koji povodom Svetskog dana voda tradicionalno raspisuju JKP “Vodovod” i RCU Užice donela je odluku o najboljim radovima.

Nagrade će učenicima biti uručene na svečanosti zakazanoj za 22. mart, kada će biti otvorena i izložba svih dosadašnjih radova u prethodnih sedam godina.

Prema odluci komisije koju su činili profesori srpskog jezika i književosti Gordana Šmakić i Ivana Jočić prva tri mesta u okviru literarnog konkursa za učenike užičkih osnovnih škola od 11 pristiglih radova najbolji je rad Dunje Bacetić iz OŠ “Nada Matić”, drugo mesto pripalo je Neveni Jovičić iz OŠ “Aleksa Dejović” dok je trećeplasirani rad Teodore Jevtić učenice OŠ “Nada Matić”.

Komisija je odlučila i da pohvalnice dodeli Lazaru Novakoviću i Milici Gavrilović učenicima “Prve osnovne škole Kralja Petra II” i Vladu Viriću, učeniku OŠ “Milivoje Borović” Mačkat.

O likovnim radovima odlučivali su diplomirana keramičarka Ana Lazić, diplomirana slikarka Marija Đokić i diplomirana slikarka – keramičarka Sofija Bunardžić. Prema njihovoj oceni od čak 80 pristiglih radova prvo mesto na likovnom konkursu pripalo je Strahinji Novakoviću, učeniku “Prve osnovne škole Kralja Petra II”, drugi je rad Petra Kovačevića, učenika OŠ “Stari grad”, a treći rad Hane Drndarević učenice “Prve osnovne škole Kralja Petra II”.

Jedan od radova sa konkursa povodom Svetskog dana voda

Pohvalnice će biti dodeljene Tijani Aleksić i Teodori Lazić učenicama OŠ “Miodrag Milovanović Lune”, Nađi Drndarević, učenici “Prve osnovne škole Kralja Petra II”, Aleksandru Mariću, učeniku OŠ “Slobodan Sekulić” i učenicima OŠ “Stari grad” Danilu Anđiću i Anji Lukić.

Dodela nagrada biće upriličena, 22. marta, na Svetski dan voda, u prostorijama RCU Užice, a istog dana biće otvorena i izložba “H2O” u okviru koje će biti postavljenisvi dosadašnji radovi učenika u okviru sedmogodišnjeg likovnog i literarnog konkursa JKP “Vodovod” i RCU.

Izložba za posetioce će biti otvorena od 22. marta do 30. marta radnim danima od 08:00 do 16:00 sati, zainteresovanim građani na poklon će dobiti radove po izboru (izuzev nagrađenih).

- Advertisement -