20.9 C
Užice
utorak, 27 septembra, 2022
Naslovna Ključne reči ZLATIBOR

Ključna reč: ZLATIBOR

KAFA NA ZLATIBORU Uz dela srpskih umetnika

Hotel „Palisad“ je jedan od retkih primera u Srbiji koji je usvojio model povezivanja umetnosti i turizma što je uobičajena praksa širom sveta. Već pri ulasku u hotel “Palisad” pažnju vam privuče veliki broj umetničkih dela koja su tu izložena. Želeo sam da saznam nešto više o samoj postavci i njenom osnivaču i u tome mi je pomogla gospođa Katarina Cicvarić, direktorka prodaje i marketinga hotela „Palisad“.

JABLANICA Sabor sećanja, pijeteta i saradnje

Povodom obeležavanja osme godišnjice podizanja Spomenika palim ratnicima u Velikom otadžbinskom ratu održan je "Sabor sećanja, pijeteta i saradnje" na Cigli, ili kako je meštani zovu Bijela Glava, u Jablanici.

VIP CASA CLUB Vinska „Fiesta“ na Zlatiboru

Za ljubitelje vina na Zlatiboru je priređena zanimljiva manifestacija „Fiesta“, u organizaciji Vip Casa Club-a. Posetioci su degustirali najbolja vina, uživali u svežem zlatiborskom vazduhu, a druženje i zabavu su pratili najpoznatiji muzički hitoie koji su obeležili decenije za nama i zlatno doba 60-ih godina stare Jugoslavije.

SABOR SEĆANJA Na Bijeloj glavi u Jablanici

I ovde godine se organizuje Sabor sećanja u jablanici povodom godišnjice odbrane Srbije, 1914. godine, kod Spomenika palim ratnicima u Velikom otadžbinskom ratu.

SPORTSKI FILM Nagrada Hadži Petru Božoviću

Ove godine, na XI Međunarodnom festivalu sportskog filma, učestvuje oko 50 igranih i dokumentarnih filmova sa sportskom tematikom iz zemlje i sveta. Dobitnici nagrada za životno delo ove godine su: Hadži Petar Božović, Aleksandar Kerković, Ilija Jorga, Zoran Živković i Đorđe Perišić.

LICIDERSKO SRCE 2022. „Nek se kolo vrti…“

Defileom i svečanim programom kroz grad sinoć je u Užicu počeo 14. Međunarodni dečji festival folklora "Licidersko srce", koji traje do 19. avgusta.

KOLONIJA U TRNAVI Izložba Vlada Mitrovića

Kolonija u Trnavi  održava se i ove godine, jubilarna je 30. Po redu, a u domu Mitrovića i sela Trnave stvaraće narednih dana 12 slikara iz više gradova Srbije.

PREDSTOJEĆI KONCERTI U Užicu i na Zlatiboru

U okviru programa Kulturnog leta u gradu na Đetinji predstoji nekoliko koncerata, nastupiće "Neverne bebe", Darko Rundek, "Big bend orkestar RTS-a". Pored Užica bogat je i kulturni sadržaj na Zlatiboru, gde je večeras koncert Željka Vasića na Kraljevom trgu.

PROJEKAT „ODVAJAMO“ Nosilac KJP „Zlatibor“

Cilj projekta je da razdvajanjem otpada na mestu nastanka na suvi i mokri, povećaju količine suvog otpada i na taj način smanje količine koje završavaju na deponiji, rečeno je na svečanosti u Čajeitini. Do sredine avgusta prvih 107 domaćinstava dobiće i nove kante za odvajanje otpada.

FESTIVAL „ZALET“ Toliko lepote na jednom mestu

Na Zlatiboru, u selu Dobroselica, na uzvišenju zaseoka Borova Glava, i ovog jula, od 22. do 24., održana je zanimljiva kulturna manifestacija - Festival "Zalet".
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE