22. maj

Postavka izložbe slika u Kulturnom centru Zlatibor povodom završetka Međunarodnog art simpozijuma „Slikarska duša istoka“, otvorena u subotu, 22. maja.

Podsećamo da je na Zlatiboru tokom prethodnih dana bio u toku Međunarodni artsimpozijum pod nazivom „Slikarska duša Istoka“. Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina i Rade Filipović. Na simpozijumu pored slikara iz naše zemlje su učestvovali i slikari iz Ruske Federacije, Jermenije i Francuske. Takođe, simpozijumu je prisustvovao i  poznati skulptor iz Crne Gore, Luka Radojević, koji je izradio monumentalnu skulpturu i poklonio Opštini Čajetina.

Sa otvaranja izložbe „Slikarska duša istoka“ (Foto: Turistička organizacija „Zlatibor“)


Prilikom otvaranja posetiocima se obratio organizator projekta,  Đorđe Vukadinović a potom i predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić koji je sve pozdravio u ime opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Tom prilikom je izrazio veliko zadovoljstvo što se već pet godina unazad ova likovna kolonija  održava upravo na Zlatiboru a od ove godine i u kući kulture i umetnosti, Kulturnom centru Zlatibor.

Nakon toga posetocima se obratio naš poznati istoričar umetnosti, slikar i istaknuti likovni kritičar, Zdravko Vučinić koji je otvorio izložbu.

Narednih dana postavka će biti u Kulturnom centru Zlatibor, nakon čega će radovi biti izloženi u prestižnim galerijama zemalja učesnika.


Galerija je otvorena za posetioce svakog radnog dana, od 10:00 do 17:00 časova.

„Slikarska duša Istoka“ najava

Na Zlatiboru je u toku Međunarodni art simpozijum pod nazivom „Slikarska duša Istoka“. Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina i Rade Filipović.

Pored slikara iz naše zemlje na simpozijumu učestvuju i slikari iz Ruske Federacije, Jermenije i Francuske. Takođe, na simpozijumu je i poznati skulptor iz Crne Gore, Luka Radojević, koji pravi monumentalnu skulpturu koju će pokloniti Opštini Čajetina.

Izložba slika je u Kulturnom centru Zlatibor, povodom zatvaranja Međunarodnog art simpozijuma u subotu, 22. maja sa početkom u 18:00 časova.

Nakon završetka simpozijuma radovi će biti izloženi u prestižnim galerijama zemalja učesnika.

Međunarodni art simpozijum „Slikarska duša Istoka“ na Zlatiboru (Foto: Turistička organizacija „Zlatibor“)

Hroniku kovid -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -