Naslovna Ključne reči IZLOŽBE

Ključna reč: IZLOŽBE

Izložba TANJUG javlja: Rat je završen Do kraja maja u Užicu

Izložba Muzeja Jugoslavije "Tanjug javlja: Rat je završen" gostuje u Narodnom muzeju u Užicu, posetioci će imati priliku da vide oko 1.700 izdvojenih dokumenarnih fotografija iz jugoslovenske istorije posle Drugog svetskog rata.

IZLOŽBA “SUVA IGLA” Dragocenost iz starih dobrih vremena

Užičani mogu da vide radove umetnika nagrađenih zlatnom, srebrnom i bronzanom iglom, na do sada šesnaest održanih grafičkih bijenala “Suva igla”, koji pripadaju jedinstvenoj grafičkoj zbirci Gradske galerije Užice od preko 750 radova.

SLIKARSKA DUŠA ISTOKA Na Zlatiboru

Slikarska duša istoka naziv je simpozijuma, koji se po sedmi put organizuje u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru. Nagrade sa konkursa povodom Svetskog dana...

(NE)ZAINTERESOVANOST Omladine za kulturu

Kada je omladina u pitanju na list deset najgledanijih filmova u 2021. godini prva dva mesta zauzimaju domaći filmovi – ,,Toma” i ,,Južni vetar: Ubrzanje”, zatim sledi ,,Spajdermen: Povratak kući” i ,,Nije vreme za umiranje” sa Danijelom Krejgom u ulozi tajniog agenta 007.

IZLOŽBA U GKC Autorke Vesne Živanović

U okviru projekta “Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva” otvorena je izložba autorke Vesne Živanović, a zatim i Javna debata na temu “Potencijali i izazovi žena preduzetnica u razvoju lokalne ekonomije”.

RADOMIR VERGOVIĆ „Pogled iza štafelaja“

„Pogled iza štafelaja“ naziv je izložbe karikatura, ilustracija i naslovnih strana užičkog nedeljnika „Vesti“ Radomira Vergovića (1939), poznatog užičkog slikara, koji se pored slikarstva bavio i karikaturom, otvorene u Gradskom kulturnom centru.

Aleksandra Kokotović: Slikarstvu se posvećujem

Izložbu pod nazivom „Forme sećanja“ Aleksandre Kokotović čini šest radova velikih formata nastalih na šatorskom krilu i na lanu. Izloženo je i desetak radova manjih formata. Otvorena je u Narodnom muzeju Užice i može se pogledati do sredine avgusta.

SARAJEVO I UŽICE  –  ISTORIJA NERASKIDIVIH VEZA

Sarajevo i Užice - istorija neraskidivih veza, izložba, nastala kao jedan lep vid saradnje Arhiva Bosne i Hercegovine i užičkog Istorijskog arhiva, sadrži 26 panoa u više tematskih celina usmerenih na upoznavanje društvene istorije ili onoga što je ispunjavalo svakodnevicu žitelja ova dva grada, čulo se na otvaranju sinoć, 28. aprila, u Istorijskom arhivu Užice.

IZLOŽBA Kočić i njegova porodica u fotografijama

Izložba u Užicu priređena je uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske, autora mr Zorana Pejašinovića, a otvorena je u užičkom Istorijskom arhivu, povodom predstojećeg praznika Sretenja - Dana državnosti Srbije.

IZLOŽBA NA ZLATIBORU Slikara Dušana Starčevića

Izložba na Zlatiboru i veče posvećeno Dušanu Starčeviću, poznatom užičkom slikaru, koji već pet decenija radi i stvara. Izložba će biti otvorena u 17 časova.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE