Nojeva barka razgovori, nastali su u saradnji grada Užica i udruženja Motika.rs, okupiće u Velikoj sali Gradske kuće predavače iz čitave zemlje, a oni će govoriti, ne o teoriji već o praksi.

Stručnjaci će govoriti o o tome kako da zaštitimo zemljište, sačuvamo svoje domaće seme i plasiramo poljoprivredne proizvode kod krajnjeg kupca, ali i iskustvima sa terena i svemu što može da bude korisno poljoprivrednicima, privrednicima i hobistima. Svi prisutni imaće priliku da čuju i zašto je važno da sačuvaju stare sorte i kako da svoje seoske poroizvode plasiraju na tržišta velikih gradova.

Na ove teme govoriće dr Snežana Jakšić, rukovodilac laboratorije za zemljišta i akroekologiju Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, dr Sanja Mikić naučna saradnica tog Instituta, Andrej Kravčuk, startap savetnik i osnivač “Meat your farmers” biznis aplikacije. Tokom panel diskusije sa prisutnima će razgovarati prof. dr Nikola Bajić predsednik UO Centra za organsku proizvodnju Užice, dr Jordana Ninkov naučna savetnica Instituta u Novom Sadu, Vojislav Marjanović farmer koji snabdeva Beograd mesom i jajima, dr Darko Jevremović direktor Instituta za voćarstvo Čačak i Slobodan Kuzmanović član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu.

“Nojeva barka je starozavetna priča o tome kako je Noe spasio sebe, svoju porodicu i životinjsko carstvo od velikog potopa. Mi ne očekujemo potop ali volimo tu metaforu očuvanja. Zato vas pozivamo da se pridružite prvim “Nojeva barka razgovorima” na temu održive poljoprivrede, poručuju organizatori događaja. Ulaz je slobodan za sve poljoprivredne proizvođače i ostale zainteresovane građane iz Užica i okolnih opština.

„Nojeva barka razgovori“, stručni skup, zakazan za petak, 31. marta, u Velikoj sali užičke Gradske kuće.

Dolazi li zdrava hrana do nas? (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Poljoprivreda i zdrava hrana teme su kojima posvećujemo pažnju, pogledajte i druge naše tekstove koji se odnose na, primere dobre prakse i tekst „Organska bašta unosan posao“, zatim Vedska poljoprivreda, a kakva je situacija po pitanju kozarstva više iz teksta UžiceMedia.

- Advertisement -