Podržavamo radnike „Bioktoša“ i protest zbog niskih zarada, regresa i lošeg upravljanja preduzećem, navodi u saopštenju Užički odbor Zeleno-levog fronta (ZLF).

Užički odbor ZLF u saopštenju ističe da su radnici njih oko 130 “ u razgovoru sa zamenikom gradonačelnice Dragoljubom Stojadinovićem izneli svoje zahteve i probleme uzrokovane nestručnim upravljanjem stranački postavljenih, nekompetentnih rukovodilaca i najavili mogućnost obustave rada ukoliko se u narednih desetak dana ne postigne dogovor. U saopštenju se dalje navodi:

„Problemi okupljenih radnika uključuju brojne afere koje potresaju javno-komunalno preduzeće, između ostalih stranačko zapošljavanje nekompetentnih lica na rukovodećim pozicijama, kao i smanjen broj i nepovoljan materijalni položaj izvršilaca.

Užički odbor Zeleno-levog fronta pozdravlja borbu radnika JKP Bioktoš za dostojanstven život. Smatramo da je nekolegijalnost rukovodstva JKP Bioktoš sa svojim izvršiocima koji su srž preduzeća sramna i za svaku osudu. Takođe, apelujemo na predstavnike lokalnih vlasti da urade sve što je u njihovoj moći da se izneti problemi radnika uspešno i u što kraćem roku reše, i da se u procesu rešavanja uzme u obzir koliko su usluge radnika komunalnog preduzeća bitne za vitalno funkcionisanje grada i građana“, navedeno je u saopštenju Užičkog odbora Zeleno-levog fronta.

Gradska kuća Užice (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Podržavamo radnike „Bioktoša“ u njihovim zahtevima

Podsećamo protest radnika Javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ organizovan je pre nekoliko dana ispred Gradske kuće Užica zbog teške materijalne situacije. Gradsko rukovodstvo je primilo nezadovoljne radnike u Velikoj sali Gradske kuće, a razgovaralo se o povećanju regresa i minimalne cene zarade.

Zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović, je rekao da je postignut dogovor da se radnici vrate na posao i da zvanično donesu svoje zahteve, a da se rešenje za njihove probleme pronađe u narednih desetak dana.


Protest radnika „Bioktoša“ bio je povod da se saopštenjem oglasi Stranka pravde i slobode, ističući da podržavaju protest sugrađana, radnika JKP “Bioktoša”, navodeći da u njihovom zahtevu za povećanjem zarada, najveći broj njih nema ni minimalnu platu.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -