Protest radnika Bioktoša organizovan je ispred Gradske kuće Užica zbog teške materijalne situacije. Gradsko rukovodstvo je primilo nezadovoljne radnike u Velikoj sali Gradske kuće, a razgovaralo se o povećanju regresa i minimalne cene zarade.


Zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović, nakon sastanka, je izjavio za Radio Lunu, da je postignut dogovor da se radnici vrate na posao i da zvanično donesu svoje zahteve, a da se rešenje za njihove probleme pronađe u narednih desetak dana. Radnici Javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ nakon održanog sastanka nisu davali izjave, ali ni predstavnici sindikata, jer oni nisu stali na čelo protesta, već su ih po rečima sindikalaca, sami radnici organizovali.


Protest radnika „Bioktoša“ bio je povod da se saopštenjem oglasi Stranka pravde i slobode, navodeći da podržavaju protest sugrađana, radnika JKP “Bioktoša” navodeći da u njihovom zahtevu za povećanjem zarada, najveći broj njih nema ni minimalnu platu. Zatim se u saopštenju Gradskog odbora SSP-a kaže:


„Nakon meseci ignorisanja od strane nadležnih, radnici su od juče u neformalnom protestu upozorenja, smeće se ne odvozi i ulice ne peru, a juče je njih oko 150 podnelo zahtev za povećanje plata lokalnoj samoupravi, s rokom rešavanja od deset dana.


– Apelujemo ovom prilikom na sugrađane da pokažu strpljenje i solidarnost prema radnicima izvršiocima JKP „Bioktoš“, koji po svim vremenskim uslovima, rade najteže fizičke poslove u punom radnom vremenu, za besramno male plate koje im ne obezbeđuju ni minimum egzistencije, ni za njih, ni za njihove porodice. Dok zaposleni u upravi po SNS ključu uživaju drugačiji tretman i ne solidarišu se s kolegama, borba za prava radnika je i borba za pravednije i bolje društvo, jednakih mogućnosti za sve nas, što je jedan od najvažnijih ciljeva Stranke slobode i pravde – kaže se u saopštenju koje je potpisala Katarina Mićunović.

Užice (Foto: Arhiva Užicemedia)

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -