Zlatibor lep i po kiši (Foto: Nada Tošić UžiceMedia)

Letnja sezona na Zlatiboru može da počne, na planini se uveliko pripreme privode kraju. Svi lokaliteti u blizini su otvoreni za posete.

Letnja sezona može da krene jer se Zlatibor aktivno priprema za predstojeću letnju turističku sezonu, uprkos kiši i nešto lošijim vremenskim uslovima, koji nisu karakteristični za ovaj period godine. Temperatura na Zlatiboru se kreće oko 15 stepeni, pada umerena kiša svakodnevno, koja ne ometa boravak i aktivnosti gostiju Zlatibora.

Zlatibor ovog proleća (Foto: Arhiva UžiceMedia)

A pošto su meteorolozi od naredne sedmice najavili lepše vreme i temeprature preko 30 stepeni, očekivanja turističkih poslenika su da će na planini biti i više gostiju.

Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ radi na uređenju zelenih i cvetnih površina. Jezero je očišćeno i u toku je punjenje izvorskom vodom, tako da će u predstojećoj letnjoj sezoni zablistati u punom sjaju.

Svi lokaliteti su otvoreni za posete, saobraćaj se odvija neometano. Uprkos intenzivnim kišama koje su pogodile pojedine delove Srbije, Zlatibor je ostao siguran od poplava, zahvaljujući svojoj geografskoj poziciji i dobro razvijenoj infranstrukturi.

Uređene nove staze u Stopića pećini (Foto: TO „Zlatibor“)

Zlatibor je najposećeniji planinski centar Srbije koji iz godine u godinu obara rekorde u posećenosti. Iako letnja turistička sezona još uvek nije zvanično počela, na Zlatiboru boravi veliki broj gostiju, koji uživaju u raznovrsnim sadržajima.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije „Zlatibor“ kapacitet turističkih objekata broji 7.500 kategorisanih ležajeva, od čega preko 4.500 u hotelima i odmaralištima i oko 3.000 ležajeva u privatnom smeštaju. Godišnje oko 200.000 posetilaca ostvaruje oko 1.000.000 noćenja na Zlatiboru, podaci su iz marta ove godine.

„Pozivamo turiste i građane da se o aktuelnoj situaciji i dešavanjima na Zlatiboru informišu putem zvaničnih izvora, a Turistička organizacija je na raspolaganju da u svakom trenutku pruži proverene i tačne informacije“, navode iz Info centra Turističke organizacije „Zlatibor“, podsećajući da je sve spremno i da letnja sezona može da startuje.

Etno selo „Boškova voda“ (Foto: Arhiva UžiceMedia)

A ukoliko ste na Zlatiboru prilika je da posetite i lokalitete u blizini planine, Sirogojno, selo Mačkat i kafane poznate po jagnjetini, Etno selo „Boškova voda“, zatim Stopića pećinu, pa Mokru Goru i druga turistička mesta.

- Advertisement -