Od ponedeljka 11. maja 2020. godine, Narodna biblioteka Užice će raditi od 8:00 do 19:30 sati i subotom od 8:00 do 14:00. Korisnici će i dalje naručenu građu preuzimati u holu Biblioteke. Građa se može naručiti svakog radnog dana od 08:30 do 19:00 sati i subotom od 08:30 do 13:30 na broj telefona 031/514-578 ili na imejl adresi narodnabibliotekauzice@gmail.com,

Potrebno je da korisnik dostavi sledeće podatke: broj članske karte, ime i prezime, adresu, broj telefona i podatke o publikacijama koje žele da pozajme.

U toku preuzimanja publikacija u holu NBU mogu biti najviše dva korisnika.

Prilikom dolaska u Biblioteku korisnici su u obavezi da koriste maske i rukavice.

Narodna biblioteka Užice (Foto: UM)

Korisnici koji vraćaju građu, istu mogu odložiti u kutije koje se nalaze na ulasku u Biblioteku, navodi se u informaciji iz užičke biblioteke, koju je potpisala direktorak Dušica Murić.

Može se preuzeti samo građa koja je prethodno naručena. Dostupnost građe možete proveriti na sajtu https://plus.sr.cobiss.net/opac7/bib/search/advanced…

Gradski kulturni centnar

Poštujući sve propisane mere o održavanju socijalne distance odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, kao i mere ograničenog broja lica u prostoriji, klub i bašta Gradskog kulturnog centra posle pauze izazvane proglašenjem vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, nastavili su sa radom.

Objekat je u potpunosti prilagođen preventivnim merama propisanih Odlukom Vlade Republike Srbije a goste molimo da poštuju mere kao i da koriste ličnu zaštitnu opremu.

Nacionalna služba za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga.

Lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka 11.maja, mogu elektronskim putem da:

– Izvrše prvu prijavu na evidenciju;
– Podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti;
– Podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti;
– Završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem:

– Dostave prijave potrebe za zapošljavanjem;
– Podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja;
– Podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih;
– Podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

Svi tražioci zaposlenja kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs.

Vrtići i produženi boravak

Počinju sa radom i  gradski vrtići,  pa će od  11. maja u vrtić Poletarac dolaziti deca iz vrtića Đurđevak, u Bambi deca iz vrtića na Pori  Jihai Mama Vong, u Zeku iz Bajke, u Leptirić iz Iskre,  u Neven iz Sunca, a počinje sa radom i vrtić Maslačak u Sevojnu.

Sa radom počinje i produženi boravak za koji je od ponedeljka 11. maja prijavljeno je 87 učenika uzrasta do 12 godina. Obavezno je pridržavanje mera prevencije, zaštite i suzbijanja širenja epidemije COVID-19.

Vodovod: Ko je u ponedeljak bez vode?

U ponedeljak (11.05.2020.) od 08 do 18 časova, zbog prevezivanja vodovodnih priključaka na novoizgrađenu liniju u Karađorđevoj ulici, bez vode će u tom periodu ostati stanovnici Užičkih Heroja, Norveških Interniraca, Veselina Marinkovića i deo potrošača iz Karađorđeve ulice koji nisu prevezani na novu liniju.

Bioktoš: Plaćanje usluga zakupa i održavanja groblja

JKP “Bioktoš” obaveštava građane, obveznike plaćanja usluga zakupa i održavanja groblja da svoje obaveze mogu izmiriti od 7. maja 2020. god. na groblju “Dovarje” i “Vlaovac” ili na blagajni preduzeća koje se nalazi u ulici Nikole Pašića b.b.

Zavod za javno zdravlje:  Ni danas nema obolelih u užičkom kraju

I na kraju današnje gradske hronike lepa vest:

Od poslednjeg izveštaja do danas nema novih slučajeva infekcije koronavirusom (COVID-19) na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -