U  Prvu osnovnu kralja Petra Drugog prijavljena su 22 učenika, Stari grad 34, u „Dušan Jerković“ i u „Nadu Matić“ po devet učenika, u „Slobodan Sekulić“, sedam i šest učenika u školu „Aleksa Dejović“ u Sevojnu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je instrukcije osnovnim školama da od ponedeljka 11. maja počne  sa radom produženi boravak za učenike. Otvaranje osnovnih škola samo za celodnevni boravak učenika čiji su roditelji iskazali tu potrebu zbog obaveza na radnom mestu sprovodi se u skladu sa odlukama i merama Vlade Srbije, na osnovu kontinuiranog praćenja epidemiološke situacije u zemlji i stručne procene republičkog Kriznog štaba i nadležnih institucija.

 Školska uprava Užice prosledila je instrukcije svim školama koje su i do sada imale učenike u produženom boravku. Grad Užice je obezbedio zaštitnu opremu(maske,rukavice i dezinfekciona sredstva) za škole. Prostor za boravak dece dezinfikovaće Zavod za javno zdravlje a školska dvorišta JKP „Bioktoš“.

Deca će u boravak dolaziti radnim danom najranije u 7.30 časova, a roditelji po učenike mogu doći najkasnije u 16.30 časova. U istoj učionici može boraviti najviše devet učenika i jedan učitelj, pri čemu će udaljenost biti veća od dva metra.

Roditelj je dužan da školi dostavi potvrdu od strane poslodavca koja dokazuje da su oba roditelja/samohrani roditelj u radnom odnosu i da nije moguće da im se organizuje rad od kuće. On ima obavezu da detetu i sebi izmeri temperaturu i da u slučaju povišene temperature, ne dovodi dete u školu i o tome obavesti učitelja.

Instrukcije su upućene i zaposlenima koji se moraju pridržavati preventivnih zaštitnih mera uz obavezno nošenje zaštitne opreme.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -