Vrtic Neven Užice Foto: (UM)

Predškolska ustanova „Užice“ od 11. maja otvara objekte za prijem dece u skladu sa iskazanim potrebama porodica zaposlenih roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika, koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja dece. Kako bi imali uvid u to kojim roditeljima je potrebno zbrinjavanje dece u ustanovu roditelji su se javili vaspitačima.

Za polazak dece u vrtić potrebno je da roditelji dostave potvrdu da poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim organizacionim jedinicama poslodavca, sa kontaktom poslodavca i potvrdu od lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta ne stariju od 7 (sedam) dana.

Svi se i dalje moraju pridržavati propisanih mera koje se odnose kako na sve zaposlene u ustanovi tako i na roditelje koji dovode i odvode decu. Svi objekti su redovno održavani tokom trajanja vanrednog stanja i u poslednje dve nedelje pristupilo se detaljnom čišćenju, pranju i dezinfekciji celog prostora objekata, igračaka, radnih površina i nameštaja. Dezinfekciju svih površina obaviće Zavod za javno zdravlje Užice kao i testiranje svih zaposlenih na COVID-19.

Vrtić Maslačak u Sevojnu Foto: (UM)

Preporuka je roditeljima da ne dovode decu ako kod kuće primete bilo kakvu promenu zdravstvenog stanja. A obavezno je da roditelji dolaze u vrtić sa maskom koje će nositi i vaspitači.

Rad će početi 11. maja u 6 (šest) objekata i to u vrtić Poletarac će dolaziti deca iz vrtića Đurđevak, u Bambi iz vrtića na Pori, Jihai Mama Vong, u Zeku deca iz Bajke, u Neven iz Sunca, u Leptirić deca iz Iskre, a počinje sa radom i vrtić Maslačak u Sevojnu. 

Kapacitet ovih objekata zadovoljava trenutno iskazane potrebe roditelja čime je ispoštovana preporuka da u grupi bude od 10-12 dece. U slučaju povećanja potreba u najkraćem roku biće otvoreni  i ostali  objekti, navode iz Predškolske ustanove „Užice“.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -