„Zlatibore pitaj Taru“ – knjiga autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirović i Biljane Mihajlović biće predstavljena u Turističkom info centru Turističke organizacije Srbije u Beogradu.

Publikacija „Zlatibore pitaj Taru“ je tek izašla iz štampe, izdavači su Javno preduzeće „Nacionalni park Tara“, turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta i „Zlatibor“. Knjiga je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku, nastala je sa osnovim ciljem promocije turističkih vrednosti zlatiborsko-tarskog kraja kroz prizmu tradicije i kulturnih posebnosti ovog područja.

Pored toga što je lep primer zajedničke saradnje više institucija, ova knjiga na primamljiv način uvezuje priču o prošlosti i tradiciji sa promocijom kulturne baštine i turizma vodećih srpskih turističkih destinacija.

Kroz zanimljive i edukativne tekstove uz izuzetne ilustracije Biljane Mihajlovićova knjiga „Zlatibore pitaj Taru“, koja počinje pričom o čuvenoj istoimenoj pesmi Mihaila Ćupovića, donosi obilje informacija o Tari i Zlatiboru, graditeljstvu i narodnim nošnjama ovog područja, turističkim atrakcijama, legendama i predanjima, starim zanatima, autentičnoj hrani i slično.

Kao što i sami autori navode, knjiga je namenjena za sve od 7 do 107 godina. Najmlađi da se nauče i zabave, a stariji da dopune znanje, da se podsete, ali i podiče i ponose bogatim kulturno-istorijskim nasleđem koje su nam preci ostavili i atrakcijama koje nam je priroda darovala.

Iako posvećena, pre svega, bajinobaštanskom i čajetinskom kraju, ova knjiga je zasad jedinstven primer atraktivno predstavljene kulturne baštine, predanja i turizma i na neki način oslikava svu lepotu celokupne srpske tradicije, nasleđa i jedinstvene prirode.

Sudeći po prvim reakcijama, sigurni smo da će ona biti rado čitana, ali i originalan poklon za sve ljubitelje prirode, tradicije i jednog lepog i malo romantičnog pogleda na našu prošlost i nasleđe od predaka.

Promocija će se održati u Turističkom info centru Turističke organizacije Srbije u Beogradu, Čika Ljubina 8, u sredu, 13.marta, u 13:00 časova, u organizaciji Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom.

Novinarima će se na promociji obratiti predstavnici izdavača – Turističke organizacije „Zlatibor“, Nacionalnog parka Tara i Turističke organizacije „Tara-Drina“ i autori knjige.

Tara, za šetnju, odmor, uživanje (Foto: N.T. UžiceMedia)

Posle promocije u Beogradu knjiga „Zlatibore pitaj Taru“ će vrlo brzo publici biti predstavljena na Zlatiboru i u Bajinoj Bašti, navedeno je u informaciji Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

Pogledajte i druge tekstove iz kulture, turizma, kao i putopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -