Naslovna Ključne reči KNJIGE

Ključna reč: KNJIGE

KNJIŽEVNOST DANAS – Savremeni romani koje volimo

Knjige koje menjaju književnost, društvo i čitaoce. Knjige sa upečatljivim junacima, jakim emocionalnim uticajem ili primeri visokog kvaliteta uticaja. Kako opisati klasike?

„ZLATIBORE PITAJ TARU“ Promocija knjige u Beogradu

Promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" biće održana u Beogrdu. Knjiga je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku i nastala je sa osnovim ciljem promocije turističkih vrednosti zlatiborsko-tarskog kraja.

SAJAM KNJIGA Užičko izdavaštvo objedinjeno

Međunarodni sajam knjiga počeo je u Beogradu i trajaće do 29. oktobra. Iz Zlatiborskog okruga učestvovaće 37 izdavača sa 92 naslova, iz Užica će učestvovati 15 izdavača sa 29 knjiga.

„PRVI VEK SLOBODE“ Monografija Nemanje Nešića

Monografija "Prvi vek Slobode", autora Nemanje Nešića promovisana je sinoć u Užicu, u prepunoj bioskopskoj sali "Arta". O užičkom klubu govorilo se emotivno, "Sloboda" je "nit koja nas drži zajedno”, "jedini klub gde publika može da dobije utakmicu u Užicu", klub koji se "ponosi igračima i trenerima koji su ovde potekli".

„VEK PROTIV VATRE“ Promocija monografije i izložba

O Dobrovaljnom vatrogasnom društvu, vrednom jubileju, ljudima koji su ga činili i čine svedočiće monografija "Vek protiv vatre", autorke Dragice Cvijović, novinarke užičkih "Vesti".

DAN BIBLIOTEKE Književno veče Danice Vukićević

Narodna biblioteka Užice povodom svog Dana organizuje predstavljanje knjige „Unutrašnje more“ Danice Vukićević, dobitnice NIN-ove nagrade.

ZNAČAJ ČITANJA Dragulji koji se nalaze u knjigama

Digitalno doba je sa sobom dovelo velike povoljnosti i pomoglo nam je da na brži i efikasniji način stignemo do neophodnih informacija. Međutim, danas mladi više pribegavaju raznoraznim sadržajima koju su plasirani preko društvenih mreža Instagrama i TikTok-a.

DUŠICA MURIĆ Očuvati tradicionalne vrednosti

- Verujem da će Narodna biblioteka Užice nastaviti da i u budućnosti bude nosilac kulturnog života u lokalnoj zajednici - kaže Dušica Murić, direktorka Narodne biblioteke Užice, navodeći da je Biblioteka u proteklom periodu modernizovala svoj rad i težiće „da se prostor prilagodi potrebama savremenog korisnika čime će se omogućiti razvoj novih usluga, ali ujedno zadržati i one tradicionalne vrednosti na kojima počiva bibliotekarstvo“.

BIBLIOTEKA U RIBAŠEVINI Mesto susreta svih

U užičkom selu Ribaševina, nova školska zgrada napravljena je 1925. godine, a u njoj je 7. februara 1926. osnovana knjižnica i čitaonica u koju se učlanilo oko 60 meštana, a knjižni fond besplano su koristili učenici.

NARODNA BIBLIOTEKA UŽICE Moderna ustanova

Narodna biblioteka Užice razvila se na temeljima Užičkog čitališta koje je osnovano na Preobraženje 1856. godine. O užičkom bibliotekarstvu posle 165 godina postojanja i rada kroz serijal "Sa knjigom, utabanim i novim stazama".
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE