Naslovna Ključne reči OPŠTINA BAJINA BAŠTA

Ključna reč: OPŠTINA BAJINA BAŠTA

„ZLATIBORE PITAJ TARU“ Promocija knjige u Beogradu

Promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" biće održana u Beogrdu. Knjiga je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku i nastala je sa osnovim ciljem promocije turističkih vrednosti zlatiborsko-tarskog kraja.

SAJAM TURIZMA U Novom Sadu predstavlja se užički kraj

U Novom Sadu je počeo 54.Medjunarodni sajam turizma u Novom Sadu, i traje do subote 2. decembra. Sajam je otvorio državni sekretaraUroš Kandić, a predstavlja se užički kraj.

DANE MILOVANOVIĆ Neću zapostaviti porodičnu tradiciju

U Užicu i okolini nije lako naći kovača, a malo dalje, u Bajnoj Bašti, jedini kovač je Dane Milovanović, koji ima registrovanu radnju i ovaj posao radi više od tri decenije.

ĆIRILIČNA BICIKLIJADA Od Parka ćirilice do manastira Rača

Cilj Ćirilične biciklijade je promocija zdravog načina života, rekreativnog biciklizma, zaštite životne sredine, bezbednosti u saobraćaju, negovanja i stalnog korišćenja ćirilice i predstavljanje značaja manastira Rača.

POSEBAN JE BIO TO ŽIVOT Priča o drinskim splavarima

Gotovo iz svake porodice ovde nekada je neko bio splavar. Po priči splavarenje je bio mnogo težak i rizičan posao. Spuštali su građu u vodu, radili po svim vermenskim prilikama, imali odmarališta gde su pravili predah, ložili vatru, spremali se za put, a kada polaze na put pozdravalju se, nikada se ne zna šta se na vodi može dogoditi.

Najstarija manifestacija na reci DRINSKA REGATA

Drinska regata, 29. po redu, u toku je u Bajinoj Bašti, otvorena je 19. i traje do 23. jula. U pitanju je najstarija manifestacija, najveći događaj i jedinstvena žurka na vodi u ovom delu Evrope.

NE ZAGAĐUJ Ovo je jedina Zemlja koju imamo!

Na putu preko Kadinjače, od Užica prema Bajinoj Bašti, kod česme koja je nedaleko od Spomen kompleksa "Kadinjača", ružan prizor, voda teče putem, otpad razbacan, a kontejeneri prazni.

RADA SARIĆ Biblioteka je okosnica razvoja kulture

Narodna biblioteka „Miloš Trebinjac“ iz Bajine Bašte od početka godine je nabavila 1.656 novih knjiga, nadaju se da će taj broj biti i veći do do kraja godine. Odeljenje odraslih ima oko 66.000 knjiga i 1050 članova. O onome što trenutno rade, planovima, za Užicemedia govorila je direktoraka, Rada Sarić.

BIBLIOTEKE „Sa knjigom, utabanim stazama…“

U narednih nekoliko meseci u seraijalu tekstova govorićemo o bliotečkoj delatnosti u lokalnoj sredini, kao značajnom vidu obrazovanja, razvoja kulture, uz poseban segment i osvrt na školske biblioteke koje okupljaju mlade. Istorija užičke Biblioteke počinje 1856. godine kada je osnovano Užičko čitalište, koje je imalo oko 100 članova, sa književnim fondom od 200 knjiga i svim dnevnim listovima tadašnje Kneževine Srbije.

#OkupiHosTim – Projekat učenika iz Bajine Bašte

USAID podržao projekat učenika Gimnazije “Josif Pančić” iz Bajine Bašte za unapređenje digitalne pismenosti u nastavi. Tim je bio sačinjen od pet učenika koji su zahvaljujući mentorstvu profesorke Rade Tadić i timskom radu kreirali projekat, a oni su Ivona Cvetkovski, Luka Jovanović, Dijana Novaković, Lazar Gložanski i Lazar Vukosavljević.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE