U Užicu nema inficiranih, a u prethodna 24 časa potvrđena su dva nova slučaja pozitivna na koronavirus (kovid -19), po jedan u Priboju i Bajinoj Bašti.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2534 slučaja infekcije koronavirusom (kovid -19) na teritoriji Zlatiborskog okruga.

U užičkim bolnicama danas se nalazi 61 pacijent. Prema izveštaju iz Zdravstvenog centra Užice u Opštoj bolnici je smešteno 39 pacijenata pozitivnih na kovid -19. Na intezivnoj nezi je pet pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

U kovid bolnici u Krčagovu je smešteno 22 pacijenta.

A kakvo je stanje, po pitanju zaraženih i smeštenih u bolnicama bilo prethodnih dana, pogledajte OVDE.

U Srbiji danas, 31. avgusta, još dve osobe preminule od posledica koronavirusa. Od početka epidemije preminulo ukupno 713, objavilo je Ministarstvo zdravlja. Registrovan je 41 novi slučaj, na respiratorima je 47 osoba. Do sada ukupno testirano 931.037 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19 „najoštrije osuđuje kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim jedinicama lokalne samouprave tokom prethodnog vikenda“, navodi se u saopštenju, piše N1. Više o pooštravanju mera možete pogledati OVDE.

U Užicu doneta Odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada.

- Advertisement -