Iz škole naglašavaju da su među privima počeli da realizuju nastavu na taj način, što nam je potvrdila Ana Radojčić, član tima za marketing Osnovne škole „Nada Matić“.

„Mi našim učenicima pružamo podršku u nastavi na daljinu putem Gugl učionice, kao i većina škola u našem gradu. U želji da olakšamo i deci i nama, tražili smo još idealnije rešenje. Vredno smo istraživali i učili. Iskoristili smo sve dodatne mogućnosti ove platforme.

Počeli smo da primenjujemo Gugl mit alat u nastavi. Ovaj alat omogućava deci da uživo prate časove onim danima kada ne idu u školu. Deca aktivno učestvuju u nastavi od kuće, zajedno sa svojim drugarima u školi, a i mi imamo kontinuirani uvid u njihov rad i napredovanje.

Spojili smo virtuelnu i školsku učionicu, sva deca su nam opet na okupu i uživamo u zajedničkom radu. Tako smo postali jedina škola u našem gradu koja primenjuje ovu novinu u svom radu.

Fotografije će vam dočarati kako takvi časovi izgledaju. Zahvaljujemo našim dragim koleginicama Snežani Cvetković i Snežani Đurić što su nam dozvolile da uživamo u njihovim časovima i sve to zabeležimo“, – navode iz „Nade Matić“.

Svojevremeno su, na početku epidemije, a povodom Dana škole „Nada Matić“ orgnazovali i online izložbu njihove učenice Jane Ćirović, o kojoj smo na Užicemedia pisali.

- Advertisement -