Novonastala situacija nam ne omogućava da to proslavimo onako kako smo navikli. Radeći u novom, digitalnom okruženju, sa posvećenošću i energijom koja se međusobno prepoznaje i razume, učenici i nastavnici  su osmislili prigodan program za 65. rođendan svoje škole. 

Program obuhvata tri virtuelne izložbe likovnih radova, koji su nastali za vreme odvijanja nastave na daljinu, a sačinjena je i interaktivna zbirka literarnih radova učenika od 5. do 8. razreda, na srpskom i engleskom jeziku, dva recitala i  kratak film o školi, navodi u informaciji o proslavi Dana škole Dušica Stevanović, profesorka srpskog jezika.

O Danu škole:

Dragi učenici, uvažene kolege, cenjeni roditelji, saradnici i prijatelji naše škole,

Danas obeležavamo najradosniji dan u školskoj godini – Dan škole. Poštujući mere i preporuke Vlade Republike Srbije, današnji dan obeležavamo na malo drugačiji način, van školskog prostora, bez školske priredbe, ali opet svečano i dostojanstveno.

Zahvaljujući našem zajedničkom trudu, odgovornosti i entuzijazmu, učinili smo da se nastava nesmetano odvija. Otvorili smo novo obrazovno poglavlje kao najavu jedne nove moderne škole. Prihvatili smo digitalni izazov, nazvan Učenje na daljinu. Pokazali smo spremnost, sposobnost i otvorenost za promene, inovativnost i želju za stalnim usavršavanjem i unapređivanjem svog rada.

Stvaralaštvom smo se borili protiv pandemije. Kroz umetnost smo iznosili ideje, misli, stavove, zapažanja, ukazivali na univerzalne fenomene i probleme, strahove i strasti. Dokazali smo da umetnost nije samo puka tehnička veština, već pogled na svet, (pre)ispitivanje, životno iskustvo.

Ovim povodom priredili smo tri virtuelne izložbe likovnih radova, različite tematike, koji su nastali za vreme odvijanja nastave na daljinu, kao i samostalnu virtuelnu izložbu radova učenice Jane Ćirović 8/3, za koju je organizovana nastava po IOP-u 3. Takođe, sačinjena je i zbirka najboljih literarnih radova učenika od 5. do 8. razreda, na srpskom i engleskom jeziku, kao i dva recitala.

Verujemo da, kao i mi, s nestrpljenjem čekate dan kada ćemo opet biti u nama dragom okruženju, u našoj školi, učionici, sali, igralištu. Za sve one kojima škole nedostaje, pripremili smo i jedan „filmić“ u kom su predstavljeni segmenti života i rada u školi.

Radeći u novom, digitalnom okruženju, sa posvećenošću i energijom koja se međusobno prepoznaje i razume, učenici i nastavnici su osmislili ovaj program i obeležili 65. rođendan svoje škole.

Uživajte u kreativnosti, talentu i radovima naših učenika jer oni jesu smisao i vrednost postojanja škole, navela je povodom prosleve Dana škole, koordinatorka programa, Olivera Šuljagić, nastavnica likovne kulture.

Detaljnije o proslavi možete pogledati OVDE, kao i na sajtu Osnovne škole Nada Matić iz Užica.

- Advertisement -